Weblog

Navo-top

Gov.uk: "On 4 to 5 September 2014, Wales will host the largest gathering of international leaders ever to take place in Britain as the UK hosts the NATO summit. President Obama, Chancellor Merkel, and President Hollande are expected to attend along with leaders and senior ministers from around 60 other countries.

The summit comes as NATO draws down from its longest ever mission in Afghanistan and against a backdrop of instability in Ukraine. It is an opportunity to ensure that NATO continues to be at the forefront of building stability in an unpredictable world."

fd276238890ff4fd4fd30b85b5b67400_L

Het is onvoorstelbaar hoezeer het westen geïndoctrineerd is en voorgelogen wordt. 'Building stability' betekent in de optiek van de NAVO gewoon oorlogvoeren en gebieden inpalmen. Dat is stabiliteit in de zin van imperialisme en totalitarisme, stabiliteit door onderdrukking. Dat onze mainstream media vallen voor de leugens en propaganda die heel eenvoudig te ontzenuwen zijn is een gotspe en getuigt van de gelijkschakeling van onze Europese media. Het is in hogere kringen vaak zo dat de macht en de niche van de groep volstaat om alle gezond verstand, staatsmanschap of rechtvaardigheidsgevoel de kop in te drukken. 'Wij, de nomenklatura, leven en besturen met en voor elkaar, en wij hebben de middelen en de wil om het volk onkundig te houden en op te zwepen voor mogelijke oorlogen.' Zo denkt men. Onze politici, regeringen en media kennen de geschiedenis van de Navo. Toch gaan ze stug door met het misleiden van de bevolking. 

De Navo is een militaire organisatie die is opgericht in 1949. Omstreeks dezelfde tijd en soms zelfs eerder werden in veel westerse landen organisaties opgericht met als doel om bij een toekomstige oorlog een verzetsbeweging te installeren die de aanvaller ondergronds moest aanpakken. Hoewel de Sovjet-Unie de doorbraak had gebracht in de oorlog, de feitelijke winnaar was van de oorlog tegen Nazi-Duitsland, en ook de meeste slachtoffers te betreuren had, werd al tijdens het einde van WO II een begin gemaakt met het bestrijden van communisten en de Sovjet-Unie. In Nederland werden bijvoorbeeld verzetsmensen door de zich formerende nieuwe machthebbers verklikt bij de Duitsers zodat daarmee veel communisten nog voor het eind van de oorlog werden geliquideerd.

In 1952 werd door de CIA en de Navo een geheim 'stay-behind' netwerk opgericht officieel met het doel bij een inval door de Sovjet-Unie een netwerk bij de hand te hebben van bewapende geheimagenten. Dat netwerk staat bekend onder de naam Gladio.  De dreiging van de Sovjet-Unie was fictief, maar men had een grote angst voor communisten en socialisten die het kapitalistische systeem zouden kunnen aantasten. De recrutering van geheimagenten gebeurde onder rechtsextremisten, fascisten, nazi's en neonazi's. Het ultrageheime doel werd tenslotte het weren van communisten en socialisten uit Europese regeringen en het uitvoeren van militaire operaties, liquidaties, die alles wat links was in diskrediet moesten brengen en een rechtse orde moesten garanderen. Een voorwaarde om lid te worden van de Navo was het ondertekenen van een geheim akkoord waarin bepaald werd dat communisten nooit aan de macht mochten komen en dat een Gladio-netwerk opgericht moest worden. De CIA en de Navo betaalden voor opleiding en wapens. De diverse westerse landen interpreteerden hun opdracht soms eigenzinnig.

nato-noa

In sommige landen werden mensen, politici of gewone burgers vermoord om de schuld op links groeperingen te schuiven en zo een rechts regime aan de macht te brengen. Dat heeft honderden slachtoffers en gewonden gekost. Tot op de dag van vandaag is de precieze omvang en schuld van de agenten van Gladio niet helemaal duidelijk. Geheimhouding verhindert nog steeds een grondig onderzoek. In 1990 barstte het schandaal in Italië open. Daar waren de ergste uitwassen gesitueerd. Bomaanslagen werden gepleegd, staatsgrepen voorbereid, coups gepleegd, propaganda verspreid en de politiek bewerkt. Er werden duidelijke grenzen gesteld aan de democratie, met andere woorden de democratie werd belemmerd. Sommige partijen werden met alle macht bestreden en uit regeringen gewerkt. In Nederland werd dit netwerk (met hoofdkwartier in Villa Maarheeze) officieel in april 1992 opgeheven. Het is onwaarschijnlijk dat dit niet in een of andere vorm nog steeds bestaat. Dat is ook wat Peter R. de Vries beweert: Gladio is nog steeds actief.

En als we de huidige westerse politiek bekijken dan wordt dat ook overduidelijk. Onze regeringen hebben geen Gladio meer, maar zijn Gladio, zoals eerder ook werd beweerd van dictatoriale landen als Spanje (onder Franco) en Portugal (onder Salazar). De Navo is nu de facto een agressieve (geen defensieve) militaire organisatie die zijn haat voor de Russen openlijk laat blijken. De Navo rukt op naar de grenzen van Rusland en China en doet dat met regime change en het betalen van kleurrevoluties en opstanden. Fuck the EU was het motto van de VS om een neonazi regime aan de macht te brengen in Kiev. Dat was al eerder het geval met Kosovo, waar nu een gigantische Amerikaanse legerbasis is gestationeerd. Er zijn heel wat Oost-Europese landen die in WO II door de Sovjet-Unie werden bevrijd, vol zaten met nazi-collaborateurs en nog steeds hun nederlaag toen willen revancheren. De VS heeft als vaste tactiek om dit soort groepen te gebruiken voor zijn eigen doelen. Dat deden ze met de Taliban in Afghanistan (aanzetten tot opstand tegen de Russen, en nu met de ex-Oostbloklanden. De Navo wil meer bases in Oost-Europa.

Wat voor organisatie is de Navo eigenlijk? Een groep van landen die samen de Navo vormen als verdedigingsorganisatie; een aanval op een ervan wordt gezien als een aanval op alle landen. In geval van een aanval op een van de lidstaten zou de Navo als geheel optreden. Als één Navo-land een aanval op een ander land mocht willen dan zou het de taak moeten zijn om dat land in naam van de vrede op andere gedachten te brengen. Maar dat is niet de werkelijkheid. De oorlog tegen Joegoslavië (vooral tegen Servië) werd begonnen door Duitsland (Kohl en Genscher), uit revanchisme. Dus heerst er in de Navo ook enigheid. Een van de landen kan internationaal herrie schoppen, opstanden uitlokken en een ander land binnenvallen waarna de Navo zich gedwongen kan voelen om bij te springen. Dat is onverantwoordelijk en gevaarlijk, maar wel de praktijk. De VS onder Clinton, die eerst huiverig was om Joegoslavië te bombarderen, werd door het voortouw van Duitsland gedwongen om mee te doen. Daarmee was deze illegale en onmenselijke oorlog een feit, en een nieuwe koers van Europa. De Navo veranderde in een agressieve militaire organisatie waarbij de mogelijkheid werd geschapen dat één land illegaal een ander land binnenvalt om de hele meute van de Navo achter zich te krijgen.

Deze situatie lijkt zich nu ook voor te doen in Oekraïne. Een aantal ex-Oostbloklanden zitten economisch diep in de put (hoe zou dat komen? het zozeer gewenste kapitalisme bracht toch de ultieme heilsstaat?) en willen steun van het westen. Hun tactiek is om te wijzen op een mogelijke vijand om hulp te krijgen. In dit geval is de vijand Rusland. Porosjenko en Jats hebben al ettelijk keren verklaard dat Rusland was binnengevallen. Het enige wat we met zekerheid weten is dat het westen de opstand in Kiev heeft georganiseerd en betaald. Dat het westen dus in Oekraïne is binnengevallen. Dat is illegale inmenging in een vreemd land. Bovendien doet het westen alsof Oekraïne al lid is van de Navo. Er wordt binnen de Navo een gelegenheidscoalitie gevormd van een aantal landen om een snelle interventiemacht op te richten van 10.000 man, dit met het oog op de ontwikkelingen in Oekraïne. Met andere woorden, elke Europese gek kan het zich tegenwoordig permitteren om een ander land binnen te vallen. De Navo als geheel is dus geen garantie voor vrede, integendeel.

UNA-UNSO
UNA-UNSO  - De Oekraïense openlijke Gladio?

De westerse propaganda draait op volle toeren. De komende Navotop zal met veel tromgerommel een oorlog acceptabel willen maken. In feite is de Navo nog steeds een fascistische organisatie die een bedreiging vormt voor vrede en welvaart in Europa. Er wordt weer een vijand gecreëerd, terwijl de vijand binnen de westerse grenzen zit, met name de VS, een nog steeds racistisch, militaristisch en totalitair land dat zijn wil oplegt aan de hele wereld. Terwijl de geheimagenten van Gladio een fictief gevaar vanuit de Sovjet-Unie propageerden, was Gladio het reële gevaar dat heel wat mensen het leven kostte. De Navo doet nu openlijk hetzelfde met het creëren van een nieuwe (eigenlijk oude) vijand, terwijl het reële gevaar schuilt in de oorlogen die de Navo de laatste tijd overal ter wereld voert. En werd onze wereld er beter van? Nee! De stupiditeit van onze regeringen, intelligentsia en media komt overeen met die van de jaren dertig toen Hitler aan de macht kwam. De geschiedenis herhaalt zich. Maar ik hoop nog steeds dat Europa tot inzicht komt en de VS de wacht aanzegt.

Het eerste dat moet gebeuren is Oekraïne duidelijk maken dat een fascistische junta niet in de EU hoort en zeker niet in de Navo. Oekraïne is een ongeleid projectiel. De leiders gaan op de vuist met mekaar en dreigen zelfs de gasleidingen naar Europa dicht te draaien als ze hun zin niet krijgen. Intussen is de revolutie van het volk tegen de oligarchen totaal vergeten en worden door de junta in Kiev oorlogsmisdaden begaan in zuidoostelijk Oekraïne. Burgers en burgerdoelen worden bestookt; het westen kijkt onbewogen of zelfs goedkeurend toe. Pensioenen worden niet meer uitbetaald en mensen worden aan hun lot overgelaten. Daarmee heeft Oekraïne in feite het recht op dit gebied verbeurd. Sommigen vinden dat Oekraïne een bufferstaat moet blijven. Dat is nog de meest redelijke oplossing.

Als de VS en de Navo de afspraak mogen schenden dat de Navo zich niet met bases en raketten zou uitbreiden tot de grenzen van Rusland, dan zou Rusland ook het recht hebben om op Cuba kernraketten te plaatsen gericht op Washington, New York, en Virginia.

Oorlogen zijn meestal economische oorlogen. Het enige land dat voordeel hoopt te halen uit oorlogen, mede vanwege zijn oorlogsindustrie, is de VS; met een oorlog zou het twee vliegen in één klap slaan, de vijanden Rusland en China verzwakken en ook de concurrent Europa een loer draaien. De beveiliging van de Navo-top is vanzelfsprekend bijzonder uitgebreid. Want ook een bewuste bevolking wordt als een gevaar gezien door de oorlogshaviken.

Ganzenjacht

YouTube: "Stop de Ganzenmoord vertelt in de Hoeksche Waard over hoe het er bij de ganzenjacht aan toegaat en roept iedereen die vindt dat dit niet kan op om mee te lopen in een vreedzame tocht van rouw en hoop op zaterdag 6 september 2014. De Faunabescherming steunt deze actie van harte."


Verzet tegen bomenkap

AT5: "Zo'n honderdvijftig buurtbewoners protesteerden vanmiddag opnieuw tegen de geplande bomenkap in het Oosterpark. Dit keer werd er een protestmars gehouden, om zo alsnog de 400 bomen te redden.

De mars liep van de Hortus Botanicus naar het Oosterpark. Na verschillende vruchteloze protestacties sinds het besluit vorige zomer moet deze tocht de kap definitief dwarsbomen.

'Hopelijk dat de politiek nu wel luistert,' zegt organisator Ernst Sonneveldt. 'Want wij, Amsterdammers, gaan het nooit pikken dat er nu 400 bomen worden gekapt voor een stelletje nieuwe hotels.'"


Leuke mensen met veel dieren liepen mee in deze protestmars. Het is nu aan het stadsdeel om te beslissen over de bomenkap. Er is een goede kans dat de bomen behouden blijven. Want zeg nou zelf, bomen kappen is ook nog eens duur.

shot_2301
Klik voor video van Hart van Nederland

shot_2302

shot_2280

shot_2281

shot_2282

shot_2284

shot_2303

shot_2286

shot_2287

shot_2290

shot_2291

shot_2292

shot_2293

shot_2294

shot_2296

Seculaire stagnatie

Vandaag is de huidige economische crisis weer besproken in Buitenhof. Coen Teulings heeft net een e-boek samengesteld met een aantal artikelen van bekende economen over het uitblijven van herstel. Hier kunt u dit e-boek downloaden.

secular stagnation
Klik voor downloadpagina

Wat ik nu al kan zeggen is dat een oorlog tegen Rusland alleen maar averechts zal werken. Ook doorgaan met bezuinigen zal onze economie en maatschappij verder de nek omdraaien.

Protestmars

Vandaag om 15:00 vertrekt er een protestmars tegen de bomenkap in het Oosterpark vanaf de Hortus Botanicus. De slotmanifestatie is om 16:00 bij de muziekkoepel in het Oosterpark.

shot_2278

Sporen van beschaving

shot_2271
Ballorig

Op 22 augustus is een melding gestuurd over foute graffiti op het nieuwe picknickmeubilair in het natuurgebied van Zuidoost, vlakbij Ballorig, dat zelf ook behoorlijk onder de graffiti zit. De melding is door dhr. Jaensch, lid van het dagelijks bestuur en bestuurder van Groengebied Amstelland, doorgestuurd aan het meldpunt openbare ruimte. Het staat nog steeds niet op de kaart van aan te pakken klussen. Ik ben benieuwd wanneer en of het gereinigd wordt. En waarom moet het stadsdeel deze klus klaren, terwijl het gebied toch beheerd wordt door GGA? GGA handhaaft niet en onderhoudt niet. En ondanks een anti-graffiti actie een paar jaar geleden is het het stadsdeel niet gelukt om schone wijken op te leveren. Vooral rondom horeca is het probleem schrijnend en storend aanwezig. Het doet afbreuk aan de natuurbeleving en het imago van ons stadsdeel als dat nu ook in de groengebieden steeds vaker voorkomt. Dit is niet de manier om Zuidoost 'op de kaart te zetten'. Het programma van stadsdeel Zuidoost en GGA 'Aan de slag met de Gaasperplas' (met de 'ambitie' om meer horeca en evenementen te organiseren in de EHS) deugt van geen kanten. Het bedreigt de natuur en bevordert de verloedering.

shot_2262
Nieuw picknickmeubilair

shot_2256

DSC02313

DSC02301

shot_2272

shot_2273

shot_2275

Dit is wat er gebeurt als je het 'volk' naar de natuur brengt en daar horeca en 'voorzieningen' installeert. Het nodigt uit tot balorigheid. Betekenis: 1. verdoofd door lawaai (door festivals en luidruchtige barbecues met aggregaten en versterkers), 2.vermoeid en gemelijk, 3. niet naar raad willen luisteren, 4. in een slecht humeur. Toch wil dhr. Jaensch met alle macht het groengebied van Zuidoost 'op de kaart zetten', mensen aantrekken om te genieten, niet van de natuur, maar van evenementen. Ook GGA en Recreatie Noord-Holland N.V. zien het als hun taak om de natuur te exploiteren. Daarvoor willen ze steeds meer mensen het groen in schoppen. Hoe de natuur er daarna uit komt te zien deert hen niet. Nederland heeft al zo weinig natuur en dat moet door de natuurbarbaren per se volgepropt worden met evenementen, festivals, barbecues en parties. Het maakt helemaal niet uit wat voor volk men wil aantrekken, tokkies of natuurhaters, elk volk heeft recht op groen. De redenering is waarschijnlijk, dat als een natuurgebied vertrappeld is, het meteen rijp is voor bebouwing, want daarvoor moeten natuurlijk eerst alle beschermde en zeldzame planten en dieren uit de hele omgeving verdwenen zijn. Dat moet het 'volk' dan doen. En een mud run helpt daarbij natuurlijk.

DSC02126

Men wil Zuidoost 'op de kaart zetten', en inderdaad, het wordt steeds duidelijker waar Zuidoost staat afgaand op de sporen van beschaving die overal in het park terug te vinden zijn. Honden kun je als ze een drol op je bank neerlegd hebben met hun neus in de stront duwen, met bestuurders mag dat jammer genoeg nog steeds niet. Het dagelijks bestuur van Zuidoost is van plan om Ballorig verder uit te laten bouwen. Er zijn altijd gewillige politici te vinden die voor een vriendendienstje in eigen straat daar een handje bij willen helpen.

DSC02130

De enige groep die uit de natuurgebieden verjaagd wordt is de groep van natuurliefhebbers. Voor hen is er steeds minder plaats. De stad wordt naar het groen gebracht en het groen verloedert bijgevolg. Het groen moet naar de stad gebracht worden. Er moeten meer groengebieden, parken, en EHS gecreëerd worden om de extra activiteiten die men in het groen wil doen aan te kunnen. Het gaat niet aan om waardevolle natuurgebieden prijs te geven aan de tokkies en de evenementenexploitanten. RTL heeft een speciaal reclameprogramma voor motoren waarin onze natuurgebieden dienen als ideaal decor voor hun promoties. Lekker de natuur vervuilen met hun motoren. Dat zie je ook steeds vaker langs het Gein, waar vintage cars en motoren illegaal langs het riviertje snorren omdat het zo mooi en pittoresk is, vooral in een coole vervuilende ouwe bak. Vervuilen is na handel drijven de tweede 'natuur' geworden van de Nederlandse spitsburger en zelfs voor de dierenbeul is er ergens wel een niche. De natuur is populair om de verkeerde redenen.

shot_2277

Joop: "Er is in die drie decennia meer veranderd dan u en ik konden vermoeden. Zo zijn de bezoekersaantallen gegroeid naar 1,7 miljoen per jaar. Bovendien zijn er veel nieuwe vormen van recreatie bij gekomen zoals; trailrunning, geocaching, bushcraft, GPS-tochten, droppingen, Wampex, Way of Nature, Nordic walking, klimparcours en noem maar op. Op dit moment liggen er in onze natuurgebieden honderden kilometers aan ruiter- en men-paden en zijn er even zoveel gemarkeerde wandelroutes, ATB-paden. De tour-fietspaden zijn breder geworden en variëren tegenwoordig van 1 tot 2,75 meter in breedte en zijn veelal in beton uitgevoerd. Achter elke boom ligt wel een stempeldoosje voor de puzzelaars onder ons en niet te vergeten bij iedere bank vinden we op loopafstand een openbaar toilet of restaurant.

De natuur staat enorm onder druk in ons land. Er is namelijk nog maar 15 procent natuur over, waar zowel beleving als bescherming de ruimte moet krijgen. Een ander feit is dat het platteland, ongeveer 70 procent van het oppervlak, ontoegankelijk is geworden. Klompen- en kerkenpaden zijn nagenoeg verdwenen. Wil je recreëren, zelfs met de crossmotor, dan moet het wel in natuurgebieden. De rest van ons land heeft helaas amper nog iets te bieden."

Joop: "Er is in Nederland te weinig natuur waar te veel Nederlanders dol op zijn. Dat leidt er toe dat het druk wordt in de natuurgebieden met als gevolg onder meer verstoringen en conflicten tussen bezoekers. Natuurmonumenten wil daar iets aan doen.

De NOS schrijft: De vereniging krijgt de laatste jaren steeds meer klachten over ruzies tussen gebruikers in de 355 natuurgebieden. Volgens Natuurmonumenten komt dat doordat steeds meer mensen van minder gebied gebruik moeten maken. Er zijn op de paden in natuurgebieden bijvoorbeeld conflicten tussen wandelaars en mountainbikers. Ook storen veel mensen zich aan loslopende honden. De honden zorgen voor meer problemen, zo jagen ze achter reeën aan en verstoren ze broedvogels."

Oplossing:

Meer groen, meer parken, meer en grotere natuurgebieden!

Enquete Natuurmonumenten

Zoals dat gebruikelijk is in onze mainstream media wordt het nieuws gebracht vanuit een neoliberale gezichtshoek. Als het over natuur gaat dan kopt men "Betaald parkeren in het bos". In de eerste plaats horen auto's niet in een bos thuis en in de tweede plaats gaat de enquête van Natuurmonumenten ook over heel wat andere dingen.

Nos: "Natuurmonumenten wil van de leden weten wat de komende jaren prioriteit heeft in de natuurgebieden, ruimte voor recreatie, of meer natuurbescherming. Ook wordt de leden gevraagd of zij bereid zijn om te betalen voor parkeren bij natuurgebieden."


Natuurmonumenten: "Elk weekend genieten we massaal van de natuur. We wandelen, fietsen, varen, rijden paard, enzovoort. Maar kan de natuur die toeloop wel aan? Moeten we de natuur beter beschermen of recreatie juist meer ruimte geven?

Natuurmonumenten is benieuwd naar je mening en heeft daarom een enquête opgesteld over het spanningsveld tussen natuurbeleving en natuurbescherming. Met vragen over loslopende honden, het afsluiten van broedgebieden en de toegankelijkheid van onze natuur. Met de uitkomsten willen wij de inrichting en het beheer van onze gebieden verder verbeteren.

De enquête neemt ongeveer 25 minuten in beslag."

NMEnq
Klik naar de enquête

boswachter
Klik voor video van NOS gisteravond

Verplicht gratis water

RTV NH: "De gemeente Amsterdam wil dat dancefestivals pas een vergunning krijgen als ze er voor zorgen dat bezoekers voldoende toegang hebben tot gratis drinkwater en flesjes of bekers kunnen bijvullen, om te voorkomen dat mensen uitdrogen. Dat heeft het college besloten na vragen van de VVD.

In het voorstel stond "dat het niet voldoende is als water alleen direct uit de kraan gedronken kan worden''. Vanaf eind dit jaar moeten festivalgangers hun flesje bij kunnen vullen bij voldoende tappunten en hoeven zij niet meer in de rij te staan om voor een paar euro een flesje water te kopen.

Tijdens evenementen zijn tappunten voor leidingwater verplicht. De norm in Amsterdam is: één tappunt per 150 aanwezige bezoekers. De gemeenteraad maakt zich alleen zorgen over het feit dat het vullen van flesjes of bekers vaak wordt ontmoedigd of zelfs verhinderd."

Soms worden dus toch de juiste maatregelen genomen naar aanleiding van misstanden zoals die waargenomen op Amsterdam Open Air dit jaar.

Grootonderhoud Gein3

In de vergadering van het algemeen bestuur Zuidoost morgen de 26e, komt dhr. Pieter Litjens als wethouder van de gemeente naar het stadsdeel voor een kennismakingsbezoek. Oudere bewoners van Zuidoost zullen hem al kennen. Pieter Litjens was een van de bestuurders van Zuidoost die ervoor gezorgd hebben dat het kinderspeelpaleis Ballorig er ondanks de tegenstand van omwonenden en de provinciale regels er toch kwam. Er zijn toen, zoals ook nu, behoorlijk wat regels aan de zuidoostelijke laars gelapt. Zijn partijgenoot Emile Jaensch heeft nu de touwtjes in dit stadsdeel in handen en als wethouder met stadsdeel Zuidoost in zijn pakket kunnen we van dhr. Litjens waarschijnlijk meer uit de oude doos verwachten. Er ligt nog een uitbreidingsplan voor Ballorig in de bureaula van dhr. Jaensch. Maak je borst maar nat.

Geinberichten: "Dat er wel toestemming voor Bal-lorig kwam, waarvan de bouw o.a. ingaat tegen het eigen vastgestelde provinciale beleid om in de Hoofdgroenstructuur geen grootschalige bouw toe te staan, is niet zo vreemd. De gedeputeerde, Hans Schippers, was toen uit hoofde van zijn functie voorzitter van Groengebied Amstelland en de grootste pleitbezorger van de bouw van Bal-lorig. De gedeputeerde Hooijmaijers, die over dit onderwerp ging, had enkele jaren geleden als assistent, jazeker, Pieter Litjens. Dat 3 van de 7 leden van GS, waaronder de Commissaris van de koningin, tegenstemden toont aan dat het allemaal niet zo duidelijk lag en vooral een politieke beslissing was. Maar wij hebben er nu niets meer aan. Ook het nieuwe provinciebestuur zou mogelijk tegen zijn geweest, hoewel gedeputeerde Hooijmaijers er opnieuw in zit."

Hooijmaijers, waar heb ik die naam nog meer gehoord?

VK: "Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar cel wegens omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

De rechtbank vindt dat Hooijmaijers met zijn handelwijze het vertrouwen in het openbaar bestuur en een integere overheid heeft geschaad. Ze rekent Hooijmaijers zijn eigen winstbejag 'zwaar aan' en verwijt hem dat hij tijdens de behandeling van zijn zaak geen blijk heeft gegeven het laakbare van zijn eigen gedrag in te zien."

Er is dus voldoende reden om voorzichtig zijn met deze bijzonder volatiele relatie tussen de heren Jaensch en Litjens, gezien hun exploten tot nog toe.

In de bestuursvergadering morgen wordt ook het grootonderhoud van Gein3 behandeld. Download het betreffende document.

"De projecten Zuidoost op Dreef en het Groot Onderhoud Gein III en IV lopen op schema. Vanwege een efficiënte en innovatieve uitvoering is er op beide projecten onderbesteding ontstaan voor resp. € 1.147.979 en € 993.480.

Binnen beide projecten zijn echter ook twee tegenvallers ontstaan, die om extra besluitvorming vragen. Het tweede punt is een petitie die bewoners uit de Jacob Krüsestraat en het Willem Gerresepad hebben ingediend met de wens tot herziening van het vastgesteld ontwerp van hun fase.

De aanpassing van het DO van Gein III, fase 2 volgens de wensen van de bewoners is begroot op €232.000 (inclusief kosten voorbereiding, toezicht en administratie).

Op het programma Groot Onderhoud is een meerjarig tekort van 8 miljoen euro geconstateerd.

Actuele ontwikkelingen Gein III en IV

In februari 2014 hebben bewoners uit de Jacob Krüsestraat en het Willem Gerresepad een overleg aangevraagd met de toenmalig portefeuillehouder Beheer. Tijdens dit overleg hebben zij een petitie met handtekeningen overhandigd met klachten over en wensen voor het vastgesteld ontwerp voor Fase 2 van dit project. De bewoners in deze deelbuurt ervaren namelijk veel overlast van de bomen en parkeerdruk.

De bomen (elzen) in hun straat geven meeldouw en veel stuifmeel af. Hierdoor raken de putten en riolering verstopt en worden auto’s vies. Ook drukken de wortels de verharding ernstig omhoog, wat schade aan auto’s veroorzaakt en gevaarlijk is voor voetgangers. Eén bewoner is hierover gevallen en daardoor blijvend invalide geraakt.

Bewoners geven tevens aan dat zij meer parkeerdruk ervaren door de aanwezigheid van een basisschool en een kinderdagverblijf, deze trekken ook in de avonduren bezoekers. De parkeerbalans voor Gein III is met 1,1 hoger vastgesteld dan voor andere wijken (1,0). Men stelt dat de genoemde voorzieningen niet zijn meegenomen in het parkeeronderzoek. In het huidige ontwerp worden er al extra parkeerplaatsen aangelegd in deze fase. Ook blijkt uit het parkeeronderzoek dat meerdere huishouden meer dan één auto bezitten.

Het komt erop neer dat bewoners wensen dat:

• Alle elzen in de Jacob Krüsestraat en Cornelis Aarnoutsstraat worden gekapt en vervangen door andere boomsoorten, die geen overlast veroorzaken, niet zo hoog worden en met een divers beeld;

• Er nog meer parkeerplaatsen worden gecreëerd dan nu voorzien is; 

• De straten eenzelfde uitstraling krijgen als in Gein III, fase 1 (waar in verband met ziekte van de bestaande bomen wel andere bomen zijn geplant en meer parkeerplaatsen zijn aangelegd).

De avond is afgesloten met de conclusie dat we de wensen van de bewoners hebben gehoord en deze voorleggen aan de portefeuillehouder.

Tegemoet komen aan de wensen van de bewoners heeft als gevolg dat DO voor deze fase moet worden ingetrokken en er moet een nieuw ontwerp worden gemaakt. Volgens een eerste schets kunnen de 100 bomen worden vervangen door 42 andere en kleinere soorten en levert dit 75 extra parkeerplaatsen op. De ander 58 gekapte bomen moeten dan binnen de wijk gecompenseerd worden; deze zullen in het nieuwe ontwerp opgenomen worden.

Na instemming van het DB zijn dit de volgende stappen die genomen moeten gaan worden:

1. Het aanpassen van het ontwerp in de twee genoemde straten

2. Aanvragen van de benodigde (kap)vergunningen kost minimaal een half jaar de tijd, als alle partijen meewerken. Dit zal enige vertraging met zich mee gaan brengen binnen het reeds lopen project Groot Onderhoud. Bewoners hebben aangegeven zo graag van de elzen af te willen, dat ze de vertraging voor lief nemen. Planning uitvoering zal zijn tweede kwartaal 2015.

Omdat in Gein III en IV gewerkt wordt met een Overeenkomst Met Open Posten, kunnen de aangepaste werkzaamheden binnen dit contract plaatsvinden. Deze zullen naar schatting €200.000 extra bedragen."

Andere belangrijke punten die besproken en besloten worden zijn de mandaten voor ondere andere vergunningverlening. Het is een behoorlijk ingewikkeld stuk met verwijzing naar wetsartikelen. Het lijkt erop alsof de Bestuurscommissie geen inbreng meer heeft over het evenementenbeleid noch de vergunningverlening, het mandaat gaat meestal naar de voorzitters van de dagelijkse besturen; zie  Y10-113). Dan is er eigenlijk in de gevallen waarbij de mandaten verleend worden aan de voorzitters ook geen sprake meer van een monistisch stelsel waarin alle leden van de bestuurscommissie samen met het dagelijks bestuur beslissen. Hoe dat in de praktijk gaat uitwerken is onzeker. Dit komt volgens mij neer op een administratief beleid dat weinig voeling heeft met de werkelijkheid; het is geen Realpolitik, geen democratie in werking, gebaseerd op reële problemen die opgelost moeten worden. Het is een ambtelijke constructie, een papieren constructie. De regenten regeren weer, lijkt mij.

Of er inbreng mogelijk is van de Bestuurscommissie in dit mandaatregister is ook nog de vraag. Het mandaatregister wordt in feite opgelegd door de gemeente. Het is slikken of stikken in zijn geheel heb ik de indruk. Uitstel om dit verder te bestuderen was niet mogelijk. Tja. Mijn grootste zorg is hoe dit gaat uitpakken voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

Mud run

shot_2222

shot_2205

shot_2235

shot_2212
Pronte kontjes

shot_2213

De term 'mud run' (mudrun?) komt waarschijnlijk ook in de nieuwe Dikke Van Dale. Het klinkt zo lekker sopperig. Zo'n modderloop is in feite toch bedoeld voor mensen die nog steeds kinderlijk zijn gebleven en als ze een modderpoel zien er meteen in willen hoppen. Lekker klieren. Moet kunnen. De 'trenches' (met prikkeldraad) langs de geplande Gaaspersingel konden weinig schade aanrichten want daar wordt vanaf vandaag gegraven. De omgeving, de bermen, de paden zitten wel onder de modder en de modderputjes. Dit evenement is grotendeels onbekend gebleven in de media. Ik heb nergens een verslag ervan gezien. Voor het imago van Zuidoost is het eerder een blamage.

shot_2203

shot_2204
Beschadigde oevers, riet en gele lis

Wat veel mensen die daar aanwezig waren niet wisten, was dat het traject ook over de hele EHS liep, de zuidoever en het Gaasperpark. En daar kan veel meer schade aangericht worden. Dat wordt de komende dagen onderzocht. Gelukkig waren er bijzonder weinig toeschouwers in het park. In elk geval hebben we verhinderd dat het vennetje waar orchideeën groeien en andere beschermde planten en waar ook veel padden zitten, is gespaard (de route liep langs het ruiterpad aan de zuidkant). Ook ging de route niet over het terrein van de waterverenigingen zodat de rietkraag aan de overkant gespaard is gebleven. Jammer is wel dat het Oud-Hollandse landschap met de grienden wel is gebruikt. Ook daarvan moet de schade nog vastgesteld worden.

shot_2236
Door de grienden

De grootste schade evenwel is gebeurd in de waterpartijen. Die zijn op meerdere plekken overgestoken door runners waardoor de habitat van vissen en amfibieën is verstoord en waardoor keur AGV 2011 van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, is overtreden. Het is verboden zonder vergunning van het bestuur schade toe te brengen aan oevers, rietkragen, beplanting of beschermingsmaterialen. En dan is er nog de verstoring van de fauna en flora in het water waarvoor vooraf geen onderzoek is verricht en de schade waarschijnlijk ook nooit onderzocht zal worden. Wat niet weet, wat niet deert. Kop in het zand en de modder. Sommige libellen, juffers en glazenmakers zetten hun eitjes af op de bladeren van waterplanten of in de waterbodem of zetten ze af aan het wateroppervlak of op de oever. Als die planten vernield of beschadigd worden en de bodem en oevers verstoord worden dan wordt ook een toekomstige generatie libellen vernietigd.

shot_2210

shot_2211

shot_2214

shot_2215
Eerst even de flessen wegduwen

shot_2216

shot_2234

shot_2225

shot_2228
Waterplanten verstoord - dit is de habitat van de roodoogjuffers

Ik kan me niet voorstellen dat dit ook voor mensen een gezonde mud run was. De waterpartijen die overgestoken moesten worden waren niet schoon, op sommige plekken dreven drankflessen. De ambulances moesten een paar keer uitrukken, en er was veel politie aanwezig. Sommige politie-agenten vonden het een chaotische vertoning. De politie-inzet zal de gemeenschap weer behoorlijk veel geld gekost hebben.

Extra bezwarend is dat WaterNet betrokken is bij dit evenement, maar blijkbaar nagelaten heeft om de juiste toedracht en aard van de installaties op te vragen, en te handhaven. Er is op het terrein een schuimmachine gebruikt die gigantische hoeveelheden schuim heeft geproduceerd. Vervuiling dus. En die vervuiling dringt in de grond van de EHS en sijpelt in de Gaasperplas. Voor foto's van de omvang van de overtreding zie Nellesteiner (naar beneden scrollen). De beheerder van dit terrein had moeten afwegen of een schuimfestijn hier toelaatbaar was en heeft dat nagelaten. Wie in dit land houdt zich nog aan de regels? GGA en dhr. Jaensch in elk geval niet.

shot_2254
Je maintiendrai! Moi non plus!

shot_2209

shot_2230

Niemand had oog voor de libellen. Die waren in de buurt van het modderterrein in groten getale aanwezig. Dat kwam door de zon die ineens uitbrak en zorgde voor heel wat libellenactiviteit. De mud run heeft schade aangericht aan de habitat van libellen bij de oevers en in het water. Vooral de plekken waar ze hun eitjes afzetten zijn verstoord. Geen mens die voor de mud run kwam heeft ook maar één libel opgemerkt. Mensen vinden tegenwoordig elke gebeurtenis die de sleur breekt wel leuk, maar een mud run hoort niet thuis in de EHS.

shot_2221

Omdat dit weer een inbreuk was op de EHS en diverse regels zijn overtreden, en men bezwaren kon verwachten, heeft dhr. Jaensch de organisatie van dit evenement zo lang mogelijk geheimgehouden. Pas toen de affiches hingen werd de vergunning na een verzoek hierom bekendgemaakt. Jaensch wilde geen pottekijkers. In geen van de openbare vergaderingen van GGA is dit besproken, ook niet in de bestuurscommissie; het moet dus in besloten kring zijn goedgekeurd. Van democratie is bij GGA geen sprake. Dhr. Jaensch gedraagt zich als opperregent en bewindhebber van wingewest Zuidoost. Wat heeft dit evenement uiteindelijk opgeleverd? De schade aan de natuur is nu uitgebreid met de waterpartijen. De opbrengst voor GGA blijft zoals altijd geheim. Maar die zal niet hoog zijn. De natuurbarbaren hebben hun slag weer thuisgehaald.

Heerlijk concert

Ik had toch het Ricciotti concert met Ellen ten Damme in De Ster in Utrecht gemist. Nou, die schade heb ik vanavond ingehaald. Ricciotti en Ellen gaven een concert in het Oosterpark. En ze zong weer Taubenvergiften im Park. Heerlijk!!! Na dat gemodder vandaag in het Gaasperpark eindelijk een cultureel en leuk evenement. En nog gratis ook. Ik heb genoten.

Ricciotti

Ellen ten Damme

Kreeft vlucht voor mud run

Vanmorgen was men nog de laatste afsperbanden aan het eind van het mud run traject aan het aanbrengen toen het startsein al werd gegeven voor de eerste wave. Een plattegrond van het hele traject was vandaag nog steeds niet beschikbaar. GGA en het stadsdeel hebben de organisator maar laten begaan. Van handhaving was geen sprake. Als een aantal omwonenden niet aan de bel getrokken hadden dan was de schade veel groter geweest. De route liep niet over het terrein van de waterverenigingen en niet langs de noordkant van het vennetje. Dat hebben we dan toch bereikt bij de organisator. GGA en het stadsdeel schitterden door onwil en onkundigheid.

shot_2185
In en uit de plas klimmen

kreeft
Kreeft in gevechtshouding, gevlucht voor mud run.
Not on my turf!
Nu ook op AT5

Bij het muurtje langs de Gaasperplas bij Nellestein gaat het traject meerdere keren vanaf het muurtje de plas in die daar ondiep is. Een slalom telkens de plas in. Een kreeft die daar vlakbij zijn woonplekje heeft was op het grasveld gevlucht, wat niet verstandig was want de route liep daar vlak langs. Hij stond in gevechtshouding op het gras. Uw onverschrokken blogger heeft haar stoute schoenen aangetrokken en het beestje zonder omhaal vastgepakt en op een veilige plek in de plas gezet. Het is dus duidelijk dat voor dit evenement ook de waterpopulatie verstoord wordt. Deze kreeft zal wel een exoot zijn maar dat maakt voor mij niets uit. Ik hoor niet bij diegenen die vinden dat alleen 'eigen dierenvolk' hier thuishoort. Een dier is een dier en heeft recht op leven.

shot_2188
 Drankjes langs de route

shot_2190

shot_2191
Hier lopen normaal de Gasconne koeien

shot_2192

shot_2193
Langs de Gaaspersingel

shot_2194

shot_2198

shot_2196
Verstoring van oevers en begroeiing

shot_2201
Het vennetje is gespaard gebleven
(met dank aan Lars)

shot_2199

shot_2200
Reiger koos voor een veilig plekje

Middag 23 augustus

shot_2180
Langs het parkeer- en toiletterrein groeit de avondkoekoeksbloem

Het zag er allemaal enigjes uit vanmiddag bij de triathlon. Erg chaotisch, dat wel. Vijf bikers kwamen me tegemoet rijden op het verkeerde fietspad. Ze zijn waarschijnlijk ergens verderop weer op het goede pad terecht gekomen. Her en der was het onvermijdelijk dat fietsers of wandelaars op het parcours reden of wandelden. Er waren niet erg veel verkeersregelaars. De toestand werd nog verwarrender toen de runners aan de beurt waren, toen moesten de wandelaars en fietsers van het wandelpad naar het fietspad verhuizen om de lopers niet in de weg te zitten.

shot_2183

shot_2184

Vandaag waren er zeker geen honderd deelnemers aan de triathlon. De route over fietspaden en wandelpaden was nog onschuldig en onschadelijk. Morgen komt de grote klap als de natuur vertrappeld zal worden tijdens de mud run. Oevers zijn al beschadigd, rietkragen vernield en gele lis (beschermd!) gekapt. En dat allemaal zonder een omgevingsvergunning! Zuidoost nergens anders!

Ochtend 23 augustus

Er was vanochtend even een window of opportunity met zonnig weer, maar op dit moment regent en dondert het opnieuw. Het wordt zo mogelijk nog natter vanmiddag. Is het verantwoord om bij onweer een triathlon en mud run door een boomrijk natuurgebied te laten plaatsvinden?

shot_2161
Afzettingen overal

shot_2162

shot_2164

shot_2168

shot_2169

shot_2165

shot_2167

Weide nog niet hersteld van Amsterdam Open Air

shot_2170

shot_2172

shot_2163

shot_2173

shot_2175

shot_2177
Verstoring van oevers en kappen van rietkragen en gele lis

Ik durf nu al te voorspellen dat er heel wat weiden en velden in het Gaasperpark en om de Gaasperplas opnieuw ingezaaid zullen moeten worden. Dat betekent dat het Gaasperpark en de zuidoever van de Gaasperplas weer hun recreatiewaarde zullen verliezen gedurende weken, indien al niet maanden. Met dank aan de goede zorg van het Dagelijks Bestuur van Zuidoost, waarin ook GroenLinks zitting heeft. Men is nooit te beroerd om een modderfiguur te slaan. Een plattegrond van het traject is nog steeds niet bekend. Denkt men een eigen route te mogen kiezen, door riet en het Oud-Hollands landschap met zijn bijzondere plantengroei?

Nu al schade

Dirt Maniacs is nog niet begonnen of er is al behoorlijk veel schade genoteerd. Er zijn obstakels aangebracht in rietkragen. Dat mag niet. Dat is al een eerste overtreding die we kunnen constateren. Aangezien we nu nog steeds het parcours niet kennen en we de obstakels pas kunnen beoordelen als alle installaties er staan was het onmogelijk om dit vooraf te verhinderen.

Het is verboden in, boven of onder primaire, secundaire en tertiaire wateren en de vrijwaringszones daarvan, tijdens het bedrijven van water- en onderwatersport en bij het hiertoe te water gaan vanaf de oever, schade toe te brengen aan oevers, rietkragen en beplanting (Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht). 

shot_2155
Palen in de rietkraag!
(Foto Flora te Riet - 22/8)

shot_2156

shot_2159

shot_2154
Het hele terrein is al een modderbad

shot_2157
Te verwachten schade aan bomen

DSC02305
Inderdaad. Balen!

Meer info

shot_2142

De info-avond over de aanleg van de Gaaspersingel leverde gisteren zo'n tien zeer geïnteresseerde bezoekers op. Sinds we de schouw deden om het terrein te verkennen zijn meerdere jaren verlopen. De voorbije dagen zijn al voorbereidingen getroffen voor de aanleg. Dat hield vooral in het plaatsen van kranen en pompen langs de singel en bij Ballorig. Als de duikers vervangen worden dan gebeurt dat met water onder druk. Daardoor kan op allerlei plekken water naar boven komen en dat water moet afgevoerd worden, wat gebeurt via de in de grond aangebrachte kranen. Dat water mag niet de Gaasperplas instromen. Het komt dus neer op het reguleren van het ondergronds waterniveau.

Deze werkzaamheden voor de Gaaspersingel vallen samen met de aanleg van de loopgraven voor Dirt Maniacs. Een beetje verwarrend is wie wat doet. WaterNet verhuurde voor de mud run machines en diensten aan Dirt Maniacs, maar subsidieert dit evenement niet. De aannemer Dekker Krabbendam sponsort Dirt Maniacs wel.

Als het goed is wordt de doorstroming van water in de grachten in de woonwijken ook beter. Voorbije jaren zijn herhaaldelijk dode vissen aangetroffen in onze grachten. Die vallen onder de verantwoordelijkheid van WaterNet. Het laatste deel van de werken omvat het planten van bomen. Dat gaat eind november gebeuren. Dus eind 2014 is de aanleg helemaal klaar.

De veenweiden worden blijkbaar toch opgehoogd. Die worden zo'n 22 cm verhoogd. In principe zouden het wel veenweiden blijven. Hoewel ik daar zo mijn twijfels over heb. En het voorstel om daar een parkeerterrein te maken voor evenementen is al helemaal absurd. Het Natuurplan Zuidoost geeft aan dat deze veenweiden van uitzonderlijk belang zijn. Het stadsdeel noch GGA kunnen het maken om dat Natuurplan een paar maanden na vaststelling  al naar de prullenmand te verwijzen. Het lijkt intussen verdwenen van de site van Zuidoost. Het concept is nog wel te vinden. "In het Natuurplan staat welke keuzes we in Zuidoost maken over de manier waarop we de komende twintig jaar omgaan met de dier- en plantensoorten in Zuidoost." Tja, een mud run past daar echt niet in. Ik ben benieuwd hoeveel kikkers en padden er zullen sneuvelen dit weekend. In dit evenement worden ook de waterpartijen verstoord. Extra schade dus. Een ecologische quickscan van mogelijke gevolgen en met aanbevelingen is niet gemaakt.

HeerlijkheidGein: "Op papier heeft stadsdeel Zuidoost een prachtig natuurbeleid. Maar daar wordt op allerlei manieren flink aan getornd. Zo is er kort geleden een mooi Natuurplan opgesteld. Het Natuurplan Zuidoost heeft als ondertitel Natuurwaarden verhogen; Hoe doe je dat? Een van de ambities is om de natuurwaarden van onder andere de oostrand van de Gaasperplas te verhogen. De veenweiden daar behoren tot de Hoofdgroenstructuur en de Natuurboog. Op de kaarten in het Natuurplan staan ze met een hoge esthetische en ecologische kwaliteit. Ook behoren ze tot de historische landschapselementen van voor 1849. De kaart van de biodiversiteit voor deze weiden geeft 3-5 soorten van de doelsoortenlijst aan. De weiden hebben een zeer hoge natuurlijkheid en leveren een grote bijdrage aan de ecologische structuur volgens het Natuurplan. De veenweiden worden volgens de natuurwaardenkaart hoog gewaardeerd, mede gebaseerd op de cultuurhistorische waarde van het oude veenweidelandschap.

Niettemin werd voor de realisatie van de Gaaspersingel een wijziging van het bestemmingsplan voorgesteld die niet een verhoging van de natuurwaarden inhoudt, maar een ophoging van de veenweiden met de grond die afgegraven zal worden voor de Gaaspersingel. Dat betekent dat de veenweiden hun veenkarakter zullen verliezen waardoor de habitat voor veel vogels verstoord zal worden. (Iedereen kent als voorbeeld het Landje van Geijsel dat als veenweide zeer in trek is bij tienduizenden vogels.) Meteen na de goedkeuring van het Natuurplan wordt het al aangetast. Bovendien bestaan er plannen om een deel van de weiden te gebruiken als parkeerterrein tijdens evenementen. Daarmee is het Natuurplan gedegradeerd tot propaganda en eigenlijk waardeloos geworden. GGA houdt zich niet aan wat in het Natuurplan als doel is vastgesteld. Dat zou de zoveelste afbreuk zijn aan de geloofwaardigheid van de politiek, GGA en het dagelijks bestuur van zuidoost.

Je maintiendrai. Moi non plus."

natplan

Het is weer typerend voor stadsdeel Zuidoost dat alle links op deze blogpost niet meer werken. Wie belangstelling heeft voor een pdf van het Natuurplan, dat blijkbaar intussen ook tot geheim stuk is bestempeld, kan dat op verzoek van mij toegezonden krijgen. Mijn functie als onbezoldigd participerend ambtenaar groeit met de dag.

De aanleg van de Gaaspersingel is een goede zaak. De kwaliteit van het water in de Gaasperplas zal daardoor verbeteren. Maar evenementen als Dirt Maniacs horen daar niet thuis. Toevallig hebben de organisatoren kunnen profiteren van de aanleg van de Gaaspersingel om het singelgedeelte te gebruiken voor de aanleg van de loopgraven. De heer Jaensch toetert overal rond dat dit evenement klein is en past in het kader. Jazeker, het past in het foute beleid van Zuidoost dat de EHS volkomen negeert. Om mensen kennis te laten maken met Zuidoost via deze natuurschadelijke evenementen is niet de juiste weg. Ik noem het onzindelijk taalgebruik en natuurmisbruik. Het is ook geen klein evenement, want het hele EHS-gebied wordt onder de spikes platgetrapt. Ik zag al een filmploeg rondlopen om deze recordpoging voor WORLD’S LONGEST MUD TRENCHES IN AN OBSTACLE RUN’ op te nemen. Dit is geen klein bier.

In de laatste krant van Amsterdam editie Zuidoost staat dat het Oosterpark een opknapbeurt krijgt. Geen woord over de geplande bomenkap. Wel dat er 70 nieuwe bijzondere bomen bijkomen. Er komt een 'skatevoorziening'. De opknapbeurt en 'verdubbeling' van het park is een leugen. Men voegt een aantal gebouwen bij het park en noemt dat dan verdubbeling. Het park wordt dubieus 'opgeknapt' en wordt voortdurend 'afgeknapt' door evenementen als Appelsap.

Er staat in deze krant ook een stuk over festivals. Voor en tegen. Nou dacht ik dat John Sanner die een informatieve site runt voor Nellesteiners, Nellestein online, altijd een voorstander was van Amsterdam Open Air, want op zijn site stond nooit een onvertogen woord over dit festival, wel foto's (hij kreeg een vrijkaart) en aankondiging van het evenement. Hij blijkt nu tegen te zijn. Dat is een positieve ontwikkeling. Dit is voor het eerst dat John dit laat merken. Misschien dacht het stadsdeel met deze 'tegenstander' een betere keuze te hebben gemaakt dan de echte tegenstanders van evenementen. Men heeft mij zelfs nog gevraagd om foto's in te sturen, wat ik gedaan heb, maar men vertoont liever geen foto's van een grote ravage. Dus de keuze van het stadsdeel is gevallen op een vanille tegenstander, die in elk geval vermijdt te praten over de inbreuk op de EHS, schade aan natuur, fauna en flora, en het enkel heeft over geluidsoverlast. Maar goed, ik vind het een hele vooruitgang dat John voor zijn standpunt eindelijk durft uit te komen.

Opbouw mud run

shot_2140
Natuur zoals Jaensch dat bedoeld heeft

shot_2133

shot_2136

shot_2137

shot_2138
Water pompen voor de mud run

shot_2139
Vanavond horen we wat dit voor werkzaamheden zijn.

Info Gaaspersingel

Zoals gebruikelijk hebben heel veel mensen, met name in Gein, geen bewonersbrief ontvangen. Men is duidelijk beducht voor ruchtbaarheid; wellicht wil men zo weinig mogelijk mensen kennis laten maken met de loopgraven en de kaalslag voor de mud run bij de ingang van het park daar. Geen nood, hier wordt u goed geïnformeerd. Vanavond is er dus een inloopavond vanaf 7 uur in Langerlust.

shot_2106

WaterNet: "Inloopavond

Om u als omwonende te informeren over de werkzaamheden organiseren we op donderdagavond 21 augustus 2014 éénmalig een informatieavond. U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom bij boerderij Langerlust.

Inloopuurtje

Naast de inloopavond organiseren we voor alle belanghebbenden, stakeholders en geïnteresseerden tweewekelijks een inloopuurtje. Om de woensdag van 15:30 uur tot 16:30 uur zijn de omgevingsmanager en uitvoerder bij Boerderij Langerlust aanwezig. U kunt hier terecht voor alle actuele informatie en vragen.

Facebook

Hebt u geen tijd voor het inloopuurtje? Bezoek dan de facebook pagina “aanleg Gaaspersingel” waar we elke 4 weken een digitale nieuwsbrief plaatsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het project en de bijzonderheden. Ook houden we via de facebookpagina een fotowedstrijd!

Voor meer informatie of vragen over het project kunt u onze projectpagina bezoeken op www.waternet.nl/gaaspersingel

Bewonersbrief

Dierenleed

kat en eend
Wilde eend: 'Ik emigreer. Jaensch ruïneert het Gaasperpark voor een mud run.'
Poes: 'Laat je toch omscholen tot huisdier, joh. 't Is niet veilig meer in parken. Maar zorg er wel voor dat je niet bij een VVDer terecht komt.'

Dieren: "Twee jongens hebben gisteren bij een vijver in de buurt van Eindhoven dertien zwanen, ganzen en eenden doodgemept met stokken. Vorige week werden op dezelfde plek ook al zeven watervogels doodgeslagen.
De eigenaar van de grond betrapte de daders, maar de dierenbeulen wisten helaas te ontkomen. De man trof vorige week ook al een dode zwaan, drie dode ganzen en drie levenloze eenden aan."

Die jongens hebben de ambitie om zo bij de VVD aan de slag te kunnen. Ja dat komt ervan als bestuurders en de overheid ook zo brutaal omgaan met onze natuur en niet het goede voorbeeld geven. Wat leren bezoekers van Amsterdam Open Air en andere festivals in openlucht? Dat de natuur aan de commercie toebehoort en enkel een fraai decor is voor kakofonieën, DDDDD dus (dance, drank, drugs, decibels, en een doppie). En 'Dikkertje' Dijksma hoort ook bij de d-trits, is ook schadelijk voor mens en dier.

Vogelbescherming: "VVD-Tweede Kamerlid Heerema kwam vandaag met een plan om meeuwen af te schieten om zo overlast te bestrijden. Het heeft echter geen enkele zin overlast van meeuwen te bestrijden door vogels af te schieten als de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt. Kokmeeuw, zilvermeeuw en stormmeeuw gaan bovendien al jaren in aantal achteruit; de kokmeeuw en stormmeeuw staan zelfs op de Oranje Lijst, een voorbode voor een notering op de Rode Lijst."

En het blijft voor de VVD niet bij dieren.

Parool: "Dit land zit vol aanmatigende ambtenaren en bizarre bestuurders.

Het Zuid-Hollandse VVD-Statenlid Marian Propstra was de volgende. Zij vroeg zich 's nachts opeens af hoe je toch 'die moslim overmacht (sic) moet afbreken'. Haar suggesties: verdelen over stad ('met gevaar voor verspreiding') óf met een hek eromheen. Later beweerde ze gehackt te zijn. Toch bizar dat alleen mensen met rare nachtelijke tweets worden gehackt."

Inspectie modderroute

shot_2111
Lars met ploeg bezig met afpaling bij zeilvereniging

Vandaag begon het afzetten van het moddertraject voor Dirt Maniacs. Ondanks mijn herhaalde verzoeken aan Lars Vreugenhil en GGA om de route niet over het vennetje te laten lopen maar over het ruiterpad ten zuiden daarvan, zijn vandaag door Lars en zijn ploeg paaltjes gezet die de route aangeven, en natuurlijk loopt die over het vennetje! Lars zag me aankomen (sprak me meteen aan met mijn naam), en we hadden een vriendelijk gesprek. Hij heeft vandaag beloofd om de route bij het vennetje te veranderen. En hij was ook geïnteresseerd in andere voorstellen voor andere plekken. Die kan ik dan aan hem doorgeven. Ik houd hem aan deze afspraak. Er is dus weer gebleken dat GGA totaal geen instructies of voorwaarden heeft gesteld wat fauna en flora betreft. Pfh Jaensch al helemaal niet, hij is een notoir orchideeënmaaier. Wat zorgplicht betreft, daar doet GGA niet aan.

shot_2112

shot_2113

shot_2115

shot_2116

shot_2121

shot_2122
Een klein evenementje? Ik dacht het niet!

shot_2123

shot_2124
Oude ruiterpad al afgezet met paaltjes!

shot_2131
Foute route over het vennetje!

Volgens Lars zouden er meer bezoekers komen dan runners. Juist daarom is het van belang dat de zijkanten van de route niet afgetrapt worden door bezoekers. Mogelijk zullen ook de lopers gebruik maken van de grasbermen omdat die makkelijker lopen. Dan vertrappen ze gegarandeerd de orchideeën en de rode ogentroost die daar staan. Op de kleine foto's hieronder zijn ze niet zo duidelijk te zien, maar ze staan er wel, vlak langs de modderroute, de bredewespenorchis en de rode ogentroost (die zo mogelijk nog minder zichtbaar is), zeldzame en beschermde orchideeën en planten die op de Rode Lijst staan.

orchis langs pad

orchis

Orchidee

rode ogentroost

R. ogentroost

rode ogentroost
Rode ogentroost

© 2009