Een nieuw park

Dichtbij: "Het college van Amsterdam maakte donderdag al bekend dat er 20 miljoen wordt geïnvesteerd in het groen in de stad. Naast het opknappen van de bestaande parken wordt er ook een locatie voor een nieuw stadspark gezocht. Waar in Amsterdam zou volgens jou een nieuw stadspark moeten komen?

Het idee van de Groen Agenda is dat elke Amsterdammer binnen een paar minuten in een groene omgeving moet kunnen zijn. Wethouder Choho (Openbare Ruimte): “Drie stadsparken worden als eerste aangepakt om de kwaliteit flink te verbeteren. En de groengebieden om de stad heen worden beter bereikbaar door meer fietspaden en hardlooproutes”.”

Ik stel voor het hele stuk achter de Durgerdammerdijk in te richten als nieuw park. Op onderstaande foto het gedeelte binnen de oranje lijn. Lekker dicht bij de stad. Behoud een paar weiden voor de vogels. Maak er een aardige waterpartij in. Ach, doe dat stuk tot de Weersloot er ook maar bij, voor wat actiever recreëren, waarmee ik bedoel, lichte sport- en speelplaatsen, barbecueterrein, pannekoekenhuisje, en reserveer het oranje gedeelte voor uitsluitend natuurliefhebbers en wandelaars.

shot 0401


© 2015