Eikels in J. Krüsestraat

De uitspraak van de voorzieningenrechter over het verzoek om het kappen van de bomen in Gein 3 op te schorten tot er een uitspraak is van de beroepsrechter komt vrijdag. Het stadsdeel heeft er meer dan 14 weken over gedaan om met een besluit te komen waartegen men in beroep kon gaan. Er moest zelfs een ingebrekestelling aan te pas komen. Twee hoorzittingen werden gehouden omdat het stadsdeel zijn zaken niet op orde had. Allemaal vertraging veroorzaakt door het stadsdeel. Als het stadsdeel na de uitspraak weer niet bereid is om een toegeving te doen voor de bewoners die bezwaar maakten tegen het kappen van alle bomen dan zal het tot de herfst kunnen duren voor de werkzaamheden kunnen beginnen.

quercus r f k


Het is nergens voor nodig om alle bomen te kappen. Dat zouden de rabiate bomenhaters wel graag willen. Maar dan zullen ze van een koude kermis thuiskomen. Want de vervangende bomen zijn eiken, en die produceren ondanks wat de (on)deskundige ambtenaren van Zuidoost ook mogen beweren … eikels, ja zelfs 2 tot 6 stuks aan één trosje. Dat is was anders dan meeldauw, stuifmeel en katjes – wat die eiken overigens ook produceren. En de eikenprocessierupsenplaag. De ‘boomdeskundige’ van Zuidoost beweert dat deze soort geen eikels heeft en niet gevoelig is voor de eikenprocessierupsenplaag. Maar er zijn in de loop van de jaren al meer dingen beweert die niet bleken te kloppen. Vlak voor de rechtszitting werd beweerd dat 16 bomen ziek zouden zijn. Dat is enkel te constateren door een degelijk onderzoek met een testkit. De ‘onderzoekers’ die het stadsdeel aantrok hebben enkel visueel gecontroleerd en zijn natuurlijk bang om hun lucratieve contracten met Zuidoost kwijt te raken als ze het stadsdeel niet naar de mond praten. Het is een trieste bedoening in Zuidoost. Je kunt hier vier en meer wrakken van auto’s neerzetten, moet kunnen, ook het hele jaar door vakantievoertuigen de stoepen laten blokkeren, moet allemaal kunnen, maar die bomen … die verdomde bomen die zouden verboden moeten worden, volgens sommigen.

op vakantie thuis

Gedoogbeleid van Zuidoost

Ik ben benieuwd wat de bewoners zullen zeggen als over een paar jaar de eikels de riolering hier verstoppen en de auto’s beschadigen. Sommige mensen hebben geen benul van wat er eigenlijk precies gaat gebeuren, houden een enquête nadat er al een definitief ontwerp is goedgekeurd door het dagelijks bestuur, waarop ze geen bezwaren hebben ingestuurd, en nu lopen ze vrolijk te verkondigen dat de eiken geen eikels dragen en ook niet vatbaar zijn voor de eikenprocessierupsenplaag. En zal W. Gerresepad blij zijn met de negen extra eiken voor hun neus?

Door al dat gerommel en gedogen van ontoelaatbaar parkeren zal betaald parkeren gauw op de agenda van Zuidoost komen te staan.

© 2015