Europa bestaat niet

De vluchtelingencrisis heeft aangetoond dat Europa niet bestaat. Opgericht om een eenvormig beleid te ontwikkelen voor welvaart in alle Europese landen, is het een toonbeeld geworden voor onenigheid en machteloosheid. In plaats van welvaart komen bezuinigingen. De nieuwe Europese aanwinsten blijken wolven in schaapskleren.

EUObserver: "The four Visegrad Group states - the Czech Republic, Poland, Hungary and Slovakia - reaffirmed Friday (4 September) their opposition to quotas of refugee relocation between EU countries.

"Any proposal leading to [the] introduction of mandatory and permanent quotas as solidarity measures would be unacceptable”, the four prime ministers said in a statement after meeting in Prague.”

wikileaks files

CommonDreams: "Policy director at Just Foreign Policy, Naiman wrote a chapter in the new book The WikiLeaks Files: The World According to U.S. Empire. He wrote: “By 2014, the sectarian Sunni-Shia character of the civil war in Syria was bemoaned in the United States as an unfortunate development. But in December 2006, the man heading the U.S. embassy in Syria advocated in a cable to the Secretary of State and the White House that the U.S. government collaborate with Saudi Arabia and Egypt to promote sectarian conflict in Syria between Sunni and Shia as a means of destabilizing the Syrian government. … No one working for the U.S. government on foreign policy at the time could have been unaware of the implications of promoting Sunni-Shia sectarianism.”

Het belangrijkste dat men vergeet is de oorzaak van deze volksverhuizing. Waarom vluchten mensen weg? Voor oorlog en ellende. Het enige dat effect kan hebben is het vermorzelen van IS en vrede in de hele regio. Maar dat lijkt zo goed als onmogelijk. Europa huppelt vrolijk achter de oorlogsmisdadigers aan, met name de VS die overal ter wereld zijn belangen wil vestigen en manu militari doordrukt. Dat zien we in Oekraïne en in het Midden-Oosten. De VS wil het koste van het kost (aan buitenlandse slachtoffers) regeringen omverwerpen. Dat gebeurde in Afghanistan, Libië, Joegoslavië, Oekraïne en nu Syrië. Daarvoor bewapent men zelfs rebellen. Dat zagen we in Afghanistan waar de Taliban werd bevoorraad door de VS, en dat zien we nu ook in Syrië en omgeving waar rebellen van allerlei slag bewapend worden. Saudi-Arabië heeft IS voorzien van de laatste modellen oorlogstuig. Maar Saudi-Arabië is een westerse bondgenoot, en zelfs ons koningshuis heeft nauwe (financiële) banden met de dictatuur daar. Gevolg: oorlog en ellende om ideologische, economische belangen, en een volksverhuizing die Europa destabiliseert.

Het westen heeft deze gigantische crisis aan zichzelf te danken. Europa ruziet onder mekaar en brengt geen verlichting. Ook de VS is niet meer in staat om vrede te brengen, ja heeft het zelfs opgegeven om dit na te streven. De VS leeft en bestaat van de oorlog.

En wat de crisis in Griekenland betreft, de banken hebben het voor het zeggen, niet de bevolking van de Europese landen. Europa deugt niet. Het klakkeloos volgen van het Amerikaanse beleid is schadelijk voor Europa en de wereld. “Fuck the EU” zei mevr. Nuland. Inderdaad, we are screwed!

"Wat is er zotter dan om welke redenen ook een strijd aan te gaan van dien aard dat beide partijen er meer nadeel dan voordeel van ondervinden?”
Desiderius Erasmus in Lof der Zotheid

© 2015