Gezeur over namen

Tegenwoordig zeurt men op de meest pietluttige manier over namen die aan festivals gegeven worden. Maar de echte gotspe is de vergunningverlening in Amsterdam. De procedure verloopt in veel stadsdelen nog op zijn Jan-boerenfluitjes, meestal worden vergunningen verleend vlak voor de evenementen. Daarmee drukt de gemeente alvast de evenementen door en worden bezwaren pas achteraf behandeld, ook de gang naar de rechter voor een voorlopige voorziening wordt zo onmogelijk gemaakt. Geen enkele rechter zal een festival waarvan de opbouw miljoenen kost, zoals Amsterdam Open Air, stopzetten in een kortgeding. Deze procedure die de burgemeester ‘gebruikelijk’ vindt behoort tot de trukendoos van regenten. Het wordt tijd dat daar verandering in komt. Maar het ziet daar niet naar uit. Integendeel, de VVD wil nog meer inspraak en overleg saboteren en alvast beginnen met ‘experimenteren’. Nog even en de gemeente Amsterdam overtreft in dictatoriale procedures de overheid van Kaziboelistan. De naam ‘gemeenteraad’ kan misschien ook veranderd worden in ‘regentschap’.

Spotprent op de regenten van Amsterdam
Groothans met de Privilegie-Soeker

Zo wordt in Amsterdam de EHS met voeten getreden
ten behoeve van privilegiezoekers, de festivalorganisatoren

Parool: "Festival Valtifest veranderde de naam van het thema van dit jaar (Hottentottententententoonstelling), omdat het als racistisch zou kunnen worden ervaren. Onder anderen anti-Zwarte Piet-activist Quinsy Gario protesteerde. Maar hoe moet dat met al die andere festivals, vraagt lezer Joke Ferwerda zich af in een ingezonden brief.

Valtifest gaat het thema 'Hottentottententententoonstelling' veranderen. Ik ken dit woord alleen van het spel galgje. Maar als festivalorganisator moet je wel met erg veel zaken rekening houden.

Ik houd mijn hart vast voor het patriottische Dutch Valley en bij de Parade zie ik opeens marcherende Duitsers. Sensation White? Duncan, ik zou vast gaan nadenken over een ander logootje.

'Burning man' kan helemaal wel inpakken met al die suicide bombers en eigenlijk vind ik Open Air ook niet zo heel eerlijk voor hen die, om wat voor reden dan ook, niet meer in hun huis kunnen slapen.”

Wat betreft de voorbarige acties van dit kabinet en vooral de VVD, kunnen we niet anders dan constateren dat zowat alle nieuwe wetten en regels faliekant faalden. Maar de VVD wil nog meer ‘experimenten’. Het is gewoon het invoeren van een nieuw regentschap. De burger wordt monddood gemaakt en de commercie krijgt het voor het zeggen. Geen regels voor de commercie, minder inspraak voor de burgers. De burgemeester kan weer zoals in de goede oude tijd van de regenten zijn belangen verstrengelen met die van de commercie. Ja, het college ziet het als zijn taak om enkel en alleen de commercie te promoten en te subsidiëren. Het volk kan stikken in geluidsoverlast en verkeer.

Parool: "Ook technologische innovaties, bijvoorbeeld apps, kunnen de druk op bepaalde plekken verlichten. Dat blijkt uit het startdocument Stad in Balans, dat wethouder Kajsa Ollongren (Economie) vandaag presenteert.

Volgens Ollongren is het tijd om snel in actie te komen. 'Experimenteren betekent dat de gemeente niet wil wachten tot iedereen het eens is of de analyses voltooid zijn, maar gewoon begint en daarna het gesprek aangaat op basis van ervaringen. Eerst doen, dan leren.’ "

Dat komt gewoon neer op het uitschakelen van de Amsterdamse bewoners in de besluitvorming. D66, zeg er wat van! De stad raakt uit balans. De gemeenteraad raakt uit balans. We gaan terug naar de slaventijd voor alle Amsterdammers.

© 2015