Griekenland and all that

De NOS vandaag. Onze reporter in Griekenland vertelde dat de Grieken zelf niet eens wisten wat het laatste voorstel van de trojka inhield, en dat het ondoenlijk was om dat in dit medium uit de doeken te doen. Een paar dagen geleden hoorde ik Juncker nog zeggen (liegen) dat dat voorstel niet ging over lagere salarissen of pensioenen. Wie het voorstel inziet weet meteen dat het een drastische verslechtering zou inhouden van de dagelijkse situatie in Griekenland. Download hier het voorstel.

greece not finished

Cagle.com

Beursgorilla: "De landen binnen de eurozone hebben geprobeerd het IMF-rapport over de Griekse schulden te blokkeren. Dat meldden ingewijden in Brussel vrijdag."

Overigens de berichtgeving van de NOS kwam vandaag ook in een ander item ter sprake. Men deed alsof het bijzonder absurd was te stellen dat de berichtgeving van de NOS gemanipuleerd was. Natuurlijk wordt die gemanipuleerd. Het item over MH-17 is al een goed voorbeeld. Stel je voor dat de NOS twijfel zou uiten over de daders van de ramp en de suggesties van de regering niet zou overnemen. Net als in de meeste westerse landen wordt de informatie bepaald door de heersende machthebbers.

De Nederlandse schoolboeken zijn intussen ook al berucht geworden in de ons omringende wereld. Indoctrinatie herkent zelf geen indoctrinatie.

Greanvillepost: "Russia the enemy is a tone that seeps from the highest levels to the lowest most innocent. Adapted for schoolchildren Russia a monster with fangs and claws. In one Dutch social studies textbook, students were asked to describe what’s happening in a cartoon. The image shows Russia as a monster trying to swallow Ukraine, while Europe extends a helping hand. Another image in the same textbook also placed Russia among a group of so called ‘non-free’ countries – with the EU and US comfortably resting on the FREE side."

Nog erger maakt Plasterk het.

BitsOfFreedom: "Minister Plasterk wil dat de geheime diensten al onze communicatie kunnen afluisteren – of dat nu een telefoontje is, e-mails, berichten in appjes of een bezoek aan websites – en ons gedrag kunnen analyseren. Dat blijkt uit de consultatie op de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten die nu online staat. Dit zou de meest vergaande bevoegdheid zijn die de diensten ooit hebben gehad. Bits of Freedom vindt dat onschuldige mensen niet afgetapt mogen worden en wil dat deze bevoegdheid van tafel gaat.”

Wat is het verschil met andere ‘totalitaire’ landen? De stropdas, denk ik.

Maar u kunt uw mening over het wetsvoorstel nog geven. Reken er wel mee dat u mogelijk ‘gevolgd' zult worden als Plasterk zijn zin krijgt.

Internetconsultatie: "Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Burgers, aanbieders van communicatiediensten en postvervoerders, de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD), de Nationale ombudsman (No), de rechterlijke macht, instanties belast met opsporing en vervolging, de Koninklijke marechaussee (KMar), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Rijksbelastingdienst, de Inspectie SZW.”

Geef uw reactie op deze consultatie

© 2015