Hangouderen

Het is weer zover. Gesteggel over hangouderen, in de 'politiek correcte' waanwereld ‘hangvolwassenen’ genoemd. Welke oen heeft dit nou weer aangezwengeld? Het is toch zoiets stupieds. Als mensen naar een pleintje komen om even te praten en wat te drinken, dan is dat toch mooi. En zorg daarbij dan voor voldoende prullebakken om de afval in te droppen.

hangjongeren

Hangjongeren op Amsterdam Open Air 2014

Zuidoost kwakt er zelfs weer wat geld tegenaan om het fenomeen (dat zo oud is als de wereld) te onderzoeken. Niet dat dit wat zal helpen om wat ook voor mekaar te krijgen. Maar geld moet rollen natuurlijk.

Zuidoost: "Op 30 april, 14 en 15 mei staat in de drie winkelcentra in Amsterdam Zuidoost een Billboard House. In dit unieke object kunnen mensen hun mening geven over de term hangvolwassenen en in gesprek gaan over in hoeverre men overlast ervaart of waarom men zich op bepaalde plekken in de openbare ruimte verzamelt. De meningen, gedachten en ervaringen van de bezoekers worden verzameld en verwerkt in een poster die op een billboard wordt geplaatst. De uitkomsten van de gesprekken maken deel uit van het omgevingsonderzoek dat het stadsdeel doet naar hangvolwassenen.”

Binnenkort krijgen we weer te maken met tienduizenden hangjongeren in het Gaasperpark. Hangen en af en toe even met de heupen wippen, lekker consumeren zodat de vuilniscontainers goed gevuld raken. En flink veel lawaai maken natuurlijk, want waar die hangouderen zich vrij rustig gedragen, moeten de jongeren het hebben van 115 dB. De meeste overlast komt van hangjongeren. Dat is pas overlast.

Parool: "De politie in Nederland kreeg vorig jaar 86.460 meldingen binnen van jeugdoverlast, daarmee is het aantal iets gestegen ten opzichte van 2013. Een tendens die ook te zien is in Amsterdam."

© 2015