Hoorzitting Oosterpark

Ondersteun verzet tegen festivalisering van parken

festival oosterpark


Kom maandag 19 januari 2015 van 18:30 tot 20:00 uur naar Stadsdeelkantoor Oost: Hoorzitting tegen massale bomenkap in het Oosterpark.

(Met bus 41 van Gaasperplas busstation, of Frissenstein, of Anton de Komplein, bij de Amsterdamse Poort, rij je in 30 minuten naar Stadsdeelkantoor Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2.)

Omsingeling Oosterpark heeft een bezwaarprocedure tegen de gemeente Amsterdam ingediend inzake haar weigering de Flora- en faunawet te handhaven. 

In de Hoorzitting zal Omsingeling Oosterpark met nieuwe feiten komen waaruit zal blijken dat de kapvergunning onterecht door vm bestuur stadsdeel Oost is vergeven. 

Sinds de verkiezingen van 2014 is de gemeenteraad en B&W verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid. 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft in haar eerste gemeenteraadsvergadering na de zomer concrete aanwijzingen, dat er zaken in Oost zowel civiel- als strafrechtelijk niet deugen, in de wind geslagen. 
Op de Hoorzitting zal blijken dat gemeenteraad en B&W zich heeft vergist. 
Enkele gemeenteraadsleden, wethouders en (ex)bestuurders van BC Oost zullen die avond in filmbeelden herinnerd worden aan hun uitspraken en beloftes. 

We memoreren de eerder ingediende 153 ontvankelijk verklaarde bezwaarschriften en de vele duizenden ondertekende petities inzake de grootschalige bomen- en struikenkap in het Oosterpark. 

Hoe groot is het draagvlak onder de bevolking inzake het project Verdubbeling Oosterpark? 

We verzetten ons tegen de afbraak van parken en haar flora en fauna ten gunste van mega-evenementen en horeca.
 Komt allen en zeg het voort!  

Oosterpark festivals


© 2015