Koude ontvangst voor Remco van Dijk

remcoemile


Parool: “Op een eerste gesprek met zijn medebestuurders heeft Remco van Dijk twee weken moeten wachten. Een analyse van de moeizame start van de D66'er als bestuurder in Zuidoost.

Van Dijk werd verkozen op 22 maart, maar het duurde om agendatechnische redenen tot dinsdag 5 april, bijna twee weken later, voor bestuurders Muriël Dalgliesh en Urwin Vyent tijd hadden voor een gesprek met hun nieuwe collega.

Drie dagen later moest Van Dijk zelf aandringen op toegang tot de kamer die voorganger Emile Jaensch voor hem had achtergelaten. Dat is inmiddels geregeld, naar verluidt ook na enkele indringende telefoongesprekken van wethouder Pieter Litjens met de bestuurders in Zuidoost.

Dinsdag mocht Van Dijk ook voor het eerst aanschuiven tijdens de wekelijkse vergadering van het dagelijks bestuur. Voor de vergaderingen in de weken daarvoor had hij geen uitnodiging ontvangen.

De keuze voor Van Dijk was er een voor verandering. In zijn jaren als lid van de bestuurscommissie bewees de D66'er zich als een kritische geest, die vasthoudt aan zijn principes over deugdelijk bestuur, ook als de zittende macht om politieke redenen zwaar op hem leunt.”

De oude garde toont zich duidelijk niet van zijn beste kant. Ik wens Remco van Dijk sterkte en veel succes toe. Zuidoost is dringend aan ‘regime change’ toe.

© 2015