Lentesneeuw


Springsnow: "De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op dit unieke natuurverschijnsel. En met Eau d’Amsterdam is er nu zelfs een parfum van deze boom!

Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de IEPENROUTE,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten.

In 2015 vieren we de 4e editie van het Springsnow Festival o.a. met een Springsnow Art Expositie in de Amstelkerk: een Lente-expositie waar alle zintuigen bediend worden! Hoor de ode aan de iep van Fay Lovsky & Reinier Sijpkens, ruik The Scent of the Canal Trees, ontdek het verhaal achter de Stadsplank, sta op een Kijkplank en raak betoverd door de kunstwerken van 10x10artists! Opening: 21 april van 18.00 – 20.00 uur. ”

springsnow


AmsterdamMuseum: "Het is sinds afgelopen winter op de markt: Eau d’Amsterdam, een Amsterdamse iepenparfum. Het is ontwikkeld door Lieuwe Martijn Wijnands en Saskia Hoogendoorn, samenwerkend onder de naam creatief bureau Tijdmakers. Eén van hun andere projecten is het jaarlijkse Springsnow Festival (21 april t/m 21 mei) met festiviteiten rond de dwarrelende iepenzaadjes.”

Eau d'Amsterdam
© 2015