Mars tegen TTIP

TTIP


Zaterdag 23 mei
Locatie: De Dam

Start 14.00 uur met een aantal sprekers, waaronder Lot van Baaren (FNV), Jasper van Dijk (SP), Tosca Flora (Groene Liefde en Permacultuurcentrum Haarlem), Guus Geurts (Auteur 'Wereldvoedsel - Pleidooi voor een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening' en namens XminY betrokken bij Platform Aarde Boer Consument), Matthijs Pontier (Piratenpartij), Geert Ritsema (Milieudefensie), Karen Soeters (wetenschappelijk bureau Partij voor de Dieren). Om 15.30 uur wordt er gelopen vanaf de Dam via het Rokin terug naar de Dam. Rond 17.30 uur is het programma afgelopen.

PvdD: "Vrijhandelsakkoorden (TTIP, CETA, TISA en andere)

De Partij voor de Dieren wil geen vrijhandel ten koste van milieu, dierenwelzijn, voedselzekerheid, mensenrechten en privacy.

Voor de Partij voor de Dieren is handel ondergeschikt aan moraal. Mensenrechten en duurzaamheid mogen niet wijken voor economische kortetermijnbelangen. De Partij voor de Dieren is tegen vrijhandelsakkoorden omdat deze de democratie ondermijnen en grote negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en voor de keuzevrijheid en privacy van consumenten.

De Partij voor de Dieren maakt zich grote zorgen over het plan voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de VS een vrijhandelsakkoord zal worden afgesloten, het zogenaamde TTIP. Zeker op het gebied van landbouw en voedsel zal dit verstrekkende gevolgen hebben voor milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en de keuzevrijheid van consumenten. De harmonisering van dat productstandaarden en veiligheidsvoorschriften binnen TTIP zal er toe leiden dat de Europese standaarden voor onder andere milieu en dierenwelzijn omlaag gehaald zullen worden.”

Facebook

FNV: "De FNV zegt dus NEE tegen TTIP, CETA en TISA,  WANT:  

1. De voorspelde positieve werkgelegenheidseffecten zijn onrealistisch

2. Bescherming van werknemersrechten is niet gegarandeerd 

3. Het Investor State Dispute Settlement (ISDS) mechanisme is overbodig en bevoordeelt eenzijdig de grote multinationals

4. Er zijn grote risico’s voor publieke dienstverlening, zoals zorg en onderwijs  

5. Er is onvoldoende transparantie en democratische controle op inhoud en totstandkoming"

© 2015