Niet parkeren in parken

natuur SP

DiemerparkGroen: "“Auto’s horen niet in een park. Wij zijn tegen de aanleg van een parkeerterrein voor bezoekers van de sportvelden in het Diemerpark.” Meteen tijdens de allereerste vergadering over de mogelijke aanleg van een parkeerterrein in het Diemerpark nam de SP dit heldere standpunt in. De partij is daar nooit van afgeweken.

De SP heeft zich laten kennen als een partij die echt luistert naar de bevolking. “Op de brug tussen het park en de Oeverzeggestraat op IJburg ontstaan onveilige situaties als daar auto’s in twee richtingen tussen fietsende kinderen door moeten rijden.” Deze noodkreet, door diverse bewoners uitgesproken tijdens commissie- en raadsvergaderingen, werd door de SP als één van de weinige fracties serieus genomen.”

DiemerparkGroen: "De partij [Partij voor de Dieren] verzet zich actief tegen “verpretparkizering” van parken en natuur.

“De kwetsbare natuur in en rond de stad moet beschermd worden. ... En autoverkeer hoort natuurlijk al helemaal niet in een natuurpark.””

Nieuwe vorm van verloedering van groengebieden: kofferbakverkoop op de Ouderkerkerplas. Groengebied Amstelland, nergens anders!

Mico-event: "Onze eerste nieuwe plek heeft gelijk ruim 120 plaatsen, ruime parkeergelegenheid en voor onze gasten is ook de ruimte voor recreatie. Dus gelijk wandelen met de hond is een van de mogelijkheden, snuffelen op de markt, een consumptie nuttigen bij een van onze stalletjes, de kinderen laten spelen op het kunstmatige strandje of op de speelrekken.”

Volgens GGA is de Ouderkerkerplas een oase van rust en natuur. Ja, dat hebben kofferbakverkopers echt wel nodig. Rust en geen toezicht. Ook ideaal om gestolen waar wit te wassen. De Ouderkerkerplas wast witter dan wit. En wat je niet kwijt kunt gewoon achter de rododendrons flikkeren. Wat levert het op? Een paar honderd euro en duizenden euro aan herstelkosten voor het groen na een paar kofferbakverkoopdagen. Of je kunt het terrein alvast betonneren. Het belangrijkste voor de bestuurders van GGA blijft dat de EHS daar om zeep geholpen wordt, want daar hebben regenten een hekel aan.

© 2015