Oorlogszucht

De laatste ‘gifgasaanval’ in Douma, Syrië, lijkt op een wanhoopspoging van de fundamentalistische terroristen om het Westen nog aan te zetten om in te grijpen. Op het filmpje dat onze media lieten zien is enkel te zien dat kinderen besproeid worden met water, maar verder met open ogen rondlopen. Ze zien er niet uit alsof ze door gifgas zijn aangetast. 

Waar gaat het hier om? De wettelijke regering van Syrië lijkt een totale overwinning te behalen op de terroristen die werden gesteund door de VS en Israël. Dat is bijzonder pijnlijk voor de VS en het Westen, die er alles aan gedaan hebben om de terroristen te steunen en Assad klein te krijgen. Dat is niet gelukt. Dus het is zeer waarschijnlijk dat de geveinsde woede over de ‘gifgasaanslag’ geënsceneerd is, zoals ook bij alle eerdere ‘gifgasaanvallen’. Daarom zoekt het Westen, en vooral Israël en de VS een mogelijkheid om Syrië nog een zware slag toe te brengen onder het mom van verontwaardiging over een niet bewezen gifgasaanslag.

Dat het Westen geen morele onderbouwing meer heeft wordt steeds duidelijker. Ook een aantal Europese landen steunen de moordenaars van de islamitische terreurgroeperingen. Dat mag bijzonder vreemd genoemd worden. Om geopolitieke redenen worden moordenaars ondersteund, net zoals dat met de Taliban gebeurde. De ellende is gigantisch geworden. Onder valse voorwendsels wil de grootste idioot die de VS ooit voortbracht, Donald Trump, nu Syrië toch aanvallen. Het zou een schande zijn als Europese landen zich daarbij aansluiten. De Russen zullen niet anders kunnen dan zichzelf en Syrië te verdedigen. Daarmee zitten we in een zeer gevaarlijke oorlogssituatie die makkelijk uit de hand kan lopen.

xoorlogsdagboek.jpg.pagespeed.ic.sHR2xLmhDA

Daniël Maas

Zo slaat het Westen zijn eigen glazen in:

AD: "De Vlaamse pater Daniël Maes (78) leeft in Syrië, in het zesde-eeuwse Mar Yakub klooster in het stadje Qara, 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Damascus. Hier is hij ooggetuige van de burgeroorlog. Volgens pater Daniël klopt er weinig van de westerse berichtgeving over het conflict in Syrië. ,,De Amerikanen en hun bondgenoten willen het land te gronde te richten.””

Indien Trump Syrië aanvalt dan verliest hij en zijn bondgenoten alle geloofwaardigheid en moreel gezag. Het zou het zoveelste bewijs zijn van de morele aftakeling van het Westen. Ik maak me grote zorgen over de gang van zaken.


Op de site van het Strategic Studies Institute kunt u een rapport downloaden van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, At Our Own Peril, DoD Risk Assessment in a Post-Primacy World (Op Eigen Risico, Risico Evaluatie door het Ministerie van Defensie in een Wereld zonder Overwicht). Amerika is zijn overwicht kwijt.

© 2015