Remco van Dijk stapt uit DB

Parool: "Twee maanden na zijn aantreden als dagelijks bestuurder in Zuidoost heeft Remco van Dijk (D66) weer uit het bestuur te stappen. Van Dijk kondigde dinsdagavond zijn vertrek aan tijdens een vergadering van de bestuurscommissie.

Van Dijk diende de motie in tegen de zin van zijn medebestuurders Muriël Dalgliesh (PvdA) en Urwin Vyent (GroenLinks). De motie werd met zeven tegen en zes stemmen voor verworpen. Behalve PvdA en GroenLinks stemden ook VVD, CDA en Platform Zuidoost tegen.

Na afloop van de stemming stelde Van Dijk in een emotioneel betoog voor zijn principes te kiezen. "Ik heb mij altijd sterk gemaakt voor transparant bestuur. Als het mij als bestuurder niet lukt dat waar te maken, moet ik mijn conclusies trekken.””

“De democratie heeft gesproken”, zei Urwin Vyent triomfantelijk. Dat is tenminste één zin die hij heelhuids eruit heeft gekregen. Het is alleen jammer dat dhr. Vyent ‘democratie’ verwart met de onbeperkte oppermacht van een paar politici die meestal zijn gekozen via vriendjespolitiek. Dit is tenslotte Zuidoost. In de bestuurscommissie worden besluiten genomen die tegen de wet en het fatsoen ingaan. Dat heeft niets met democratie te maken, maar met willekeur en eigenbelang. Dat is een euvel dat we wel vaker merken bij allochtone bestuurders.

Zeer jammer deze stemmingsuitslag, want de bestuurscommissie kan nu gewoon doorgaan met het voortzetten van een nogal dubieus beleid. Remco van Dijk had daar verandering in kunnen brengen.

© 2015