Stadsdeelvergaderingen

shots 1567

De stadsdeelvergaderingen worden nu doorgegeven op een andere site. Daar kunt u ook de uitzendingen volgen. Nu had ik toch verwacht dat iedereen die aanwezig was op de buurtbijeenkomsten in buurthuis Holendrecht op de hoogte zou zijn gesteld van deze verandering. Nee dus. In de werkgroep communicatie tussen bestuur en buurten had ik het over de websites die toegankelijker zouden moeten zijn. Waarop mevr. Souad Habyby (gebiedsmakelaar voor Nellestein) gevat vroeg of ik van plan was om de gebiedsmakelaars werkeloos te maken. Nou, gebiedsmakelaars kosten een centje en de bestuurscommissie zelf is al de ‘ogen en oren’ van het stadsdeel. Ik begrijp inderdaad niet waarom er nu ineens gebiedsmakelaar nodig waren. De term ‘makelaar’ lijkt erop te wijzen dat zij enkel zullen dienen om commerciële plannen door te geven. Het hangt ervan af hoe de gebiedsmakelaars hun taak opvatten natuurlijk. Dat kan best positief zijn, maar ook het tegendeel. Mensen hebben in de eerste plaats behoefte aan een toegankelijke website van het stadsdeel, waar informatie makkelijk te vinden is.

De wijziging van de vergaderpagina’s had aangekondigd moeten worden. Dat doe ik dus bij deze. Waarmee is aangetoond dat Zuidoost zonder participerende weblogs en websites van burgers niet efficiënt functioneert. Het kostte mij veel tijd om achter de juiste pagina te komen waar deze vergaderingen nu staan. Het is allemaal nieuw, begrijp ik, maar het minste wat men had kunnen doen was het plaatsen van een link van de oude site naar de nieuwe. In de rechterkolom vindt u de link naar de nieuwe site (stadsdeel vergaderingen). Ook de site met de bekendmakingen is er niet beter op geworden sinds die in handen is van de centrale stad. Je kunt niet meer zoeken op stadsdeel, maar moet dat doen op postcode. Gelukkig is er nog een bekendmakingenkaart.

Daarmee heb ik mij weer als onbezoldigd participerend ambtenaar in buitengewone dienst behoorlijk uitgesloofd en de gebiedsmakelaars heel wat werk uit handen genomen. Dit weblog is nog steeds gratis en werkt zonder subsidie.

© 2015