Waterschapsverkiezingen

Pas op! De grote boze wolf, de wolf is weer in het land. De gevaren zijn niet te overzien. De ene dag zijn het de Russen die eraan komen, nu weer de wolf. Maar het gevaar komt meestal van binnen. Neem nu de waterschapsverkiezingen. Water Natuurlijk is opgericht door o.a. Natuurmonumenten. Maar het natuurgehalte van allerlei natuurorganisaties is danig aan het dalen. Dit lees ik in het programma van Water Natuurlijk: "Water Natuurlijk combineert veiliger met mooier en leuker. De inrichting en het (ecologisch) beheer van dijken en waterkeringen moet daarop aangepast worden. Dit betekent openstelling voor recreatief medegebruik, aandacht voor behoud van cultuurhistorisch erfgoed en beplanting waar het kan.”

Ja, ja, recreatief medegebruik. En het moet natuurlijk ook leuker. Want natuur op zich is niks, natuurlijk. Tenminste dat maak ik op uit dat programma van Water Natuurlijk. Behoud van beplanting enkel waar het kan! Dat komt in feite neer op het misbruik van de EHS (NNN) voor evenementen als mudruns en Amsterdam Open Air. Daarom kunt u beter op de PvdD stemmen voor de waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht. Natuurmonumenten laat zich dirigeren door staatssecretaris Dijksma en dat deugt van geen kanten. Water Natuurlijk behoort tot de politieke nomenklatura.

De PvdD daarentegen stelt in haar programma: "Recreatie mag niet ten koste gaan van natuur en landschappelijke waarden.

idealen


De Partij voor de Dieren wil de Ecologische Hoofdstructuur 
(EHS of het Nationale Natuur Netwerk) zo snel mogelijk realiseren en in stand houden. Ook andere groengebieden dienen planologisch afdoende beschermd te worden door de provincie.

De Partij voor de Dieren geeft natuur de prioriteit die zij verdient. Natuur heeft een eigen waarde en verdient alleen al om die reden onze bescherming. Bovendien vormt zij met haar diversiteit aan planten, dieren en ecosystemen de basis voor onze voedselproductie en onze maatschappij. Het behoud en herstel van onze natuur is een kerntaak voor de provincie. Natuur is geen luxe, maar het fundament van ons bestaan."

© 2015