Werkzaamheden voor Amsterdam Open Air

a shot 0502


c shot 0505

Verbreding pad voor toegang festival

De werkzaamheden voor Amsterdam Open Air zijn al begonnen. De aanvoerpaden voor het festival worden opgebroken en opnieuw geasfalteerd. Op sommige plekken, zoals bij de ingang van het festival, wordt het pad verbreed. Het park zit nu al weer vol met trucks, graafmachines, opleggers en vrachtwagens. Er is ook al zand gedeponeerd. De overlast begint nu al, terwijl de officiële opbouw pas vrijdag mag beginnen.

Gisteren was er een schouw van het terrein door Open Air, GGA en mensen van Nellestein. Maar vooraf was al gemaaid en waren de werkzaamheden al begonnen. Wat heeft een schouw dan voor zin? De bedoeling van een schouw is te bepalen welke plekken bijzondere bescherming verdienen en aandacht vergen. Open Air heeft lak aan inbreng van omwonenden. En er moet steeds meer wijken voor het festival. Twee dagen leut voor verwende jongeren die elke week wel naar drie andere festivals kunnen, en maandenlang ravage en overlast in het park.

Het zwanennest tegenover Nellestein had zes kuikens. Dat blijkt dit jaar het enige nest in de Gaasperplas te zijn. Geen enkele in het park zelf. Dat is triest. Ook andere nesten van watervogels zijn niet te vinden. De uitdunning door Groengebied Amstelland heeft hard toegeslagen.

d shot 0508


g shot 0511


h shot 0513


i shot 0514


j shot 0516


b shot 0498

Foute visser met motorboot?

e shot 0509

Vogelmelk staat weer in bloei in het park

© 2015