Dag van de Aarde 2014

Vandaag is het de Dag van de Aarde. Wereldwijd worden activiteiten georganiseerd om onze aarde leefbaar te maken. De omsingeling van het Oosterpark hoort daar ook bij.

green_cities

DagVanDeAarde: "In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde ieder jaar op en rond 22 april is zo’n impuls. Een periode waarin men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft.

De Stichting Dag van de Aarde introduceert de nationale dag voor bezinning en plezier: Dag van de Aarde met activiteiten in de hele periode na 22 april tot eind mei. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.

Jaarlijks wordt de periode vanaf 22 april t/m eind mei uitgeroepen tot Maand van de AARDE met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april. Een maand met speelse activiteiten en met specifieke aandacht voor de producten die de aarde voortbrengt."

Krant van de Aarde

green cities
Klik voor website

ESA: "The theme for Earth Day 2014 is ‘green cities’. As more and more people move to cities in search of jobs – and the reality of climate change becomes increasingly clear – the need to create sustainable communities is more important than ever. Recognised this year as the European Green Capital, Copenhagen has set a prime example with investments in sustainable technology, forward-thinking public policy and an educated and active public. The Danish city is a good model in terms of urban planning and design, and is working towards becoming carbon-neutral by the year 2025."

Kopenhagen
Kopenhagen

Amsterdam loopt hopeloos achter en met de vernieling van onze parken voor evenementen en een gigantische bomenkap over de hele stad zal Amsterdam steeds verder verzinken in een onhoudbaar milieumoeras. Een stad moet in de eerste plaats leefbaar zijn. Amsterdam voldoet nog steeds niet aan de Europese milieunormen.

© 2009