De grens is bereikt

Zoogdierenvereniging: "Voor de kwaliteit van de openbare ruimte is het van belang dat lichtexperts en ecologen tot een evenwichtige verlichtingsoplossing komen. Daarom is het wenselijk dat zij elkaars taal begrijpen. Rijkswaterstaat neemt daarom het initiatief om op donderdag 13 november 2014 de “Expertmeeting Licht & Ecologie” te organiseren."

Zo'n conferentie zou ook georganiseerd moeten worden over geluidsoverlast in de openbare ruimte, met name bij festivals en in het bijzonder bij dance evenementen die allemaal gebruik maken van sub-bass (< 60 Hz) en infrasound (< 20 Hz).

AmsterdamCentraal: "Ik woon nu 13 jaar in Amsterdam. En in 13 jaar verandert een stad. Dat kan niet anders. Sommige dingen worden beter (zo woon ik nu in Noord), en sommige dingen worden slechter (zo woon ik nu in Noord).
Noord is echt lovely. Ik heb hier een mooi huis, ik ga graag koffie drinken bij die leuke tent  (nee ik zeg niet waar), en ik kan hier de stadsboerin uithangen. Dan heb je nog hartstikke veel groen, en kan je hier lekker eten, dansen, naar de film en cultureel doen.
Alleen heb ik wel een probleem met Noord. Een donderend, dreunend probleem. En dat zijn de feesten.

De NDSM biedt regelmatig plaats aan dansfeesten. Misschien omdat men denkt dat het een locatie is die weinig overlast veroorzaakt voor de Noorderlingen. Ik woon een paar kilometer van de NDSM, en dat is dus niet genoeg. De afgelopen tijd stond de wind verkeerd, en heb ik tot 12 uur per etmaal thuis weg zitten dreunen.
Dansmuziek draait om de dikke bas die je kunt voelen. En zelfs in mijn appartement was hij te voelen, een paar zaterdagen geleden. Ik belde de politie om mijn frustratie te delen.
De politie zei : "Doen we niks aan, ze hebben een vergunning, de gemeente is verantwoordelijk".
Ik belde de gemeente, maar het was weekend en dan neemt niemand er de telefoon op.
Daar zit je dan. De volgende dag was er weer een dansfeest. Ik kon de MC in mijn huiskamer horen roepen: "Put your hands up!".

Wonen in Amsterdam, daar hoort herrie bij, en viezigheid, drukte, mensenmassa's, en ja, feestgedruis. Maar ik denk dat er wel een grens bereikt is nu, aan wat je de inwoners aan kunt doen.  Het deed me bij vlagen denken aan de martelmethoden van het Amerikaanse leger: gevangenen urenlang bestoken met keiharde muziek die niet aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren. Waarom staat de muziek zo hard? De feestgangers moeten oordoppen dragen, en tot in Broek in Waterland is het te horen.

Van mij mag er elke dag een feest zijn, want YOLO/feestgeneratie/brood en spelen. Maar een tikkie zachter, dat zou een wereld van verschil maken."

© 2009