Vragen over Open Air 2013

BVNellestein: "Vragenuurtje voor bewoners over Amsterdam Open Air 2013 

Vergunningverlener en andere politiek verantwoordelijken schitteren door afwezigheid!
Stadsdeel Zuidoost zet zichzelf op de kaart!

Transparantie van bestuur, dichtbij de burgers, een belangrijke taak van de stadsdelen. Voor het evenementenbeleid van Stadsdeel Zuidoost geldt dat even niet. Een zwaar copyright op ter inzage gelegde stukken, zoals op de bijlagen bij het geluidsplan, 12 pagina's die de berekeningen van het dit jaar eindelijk wel opgestelde plan moeten onderbouwen. Een deskundige contra-expertise over dit plan wordt hierdoor ernstig belemmerd. 

Dit jaar heeft het stadsdeelbestuur, op eigen initiatief, de taak om een informatieavond over Open Air 2013 voor omwonenden van het Gaasperpark te organiseren overgenomen van de vergunningaanvrager en Groengebied Amstelland.

Geen uitnodiging per brief voor een avond in de buurt zoals in 2011 en 2012, maar slechts een mededeling onder het kopje “nieuws”, 4 werkdagen van te voren, op de website van het Stadsdeel. 

Belangrijk verschil met vorig jaar, het evenement wordt aanzienlijk groter: in aantal bezoekers, in gebruik van grote delen van het Park, duur van de afzetting van die delen en het komt veel dichterbij woonwijk Nellestein. Bovendien wordt er uitgebreid met evenementen op de camping die starten op vrijdagavond 21.00 en duren tot 4.00 uur 's nachts, ook op zaterdagavond. 

Geen informatieavond voor omwonenden dus zoals in 2011 en 2012, maar op donderdag 23 mei een vragenuurtje op het stadsdeelkantoor van 17.00 uur tot 18.00 uur, een soort ‘speeddate’, waarbij je vragen kon stellen aan medewerkers van de afdeling vergunningen, de evenementencoördinator van het stadsdeel,  medewerkers van Groengebied Amstelland en Recreatie Noord-Holland en de organisatoren van Amsterdam Open Air, geen vergunningverlener, geen bestuurder, geen deelraadsleden. (Misschien hebben we al een stadsdeel nieuwe stijl!)"

EHS google
EHS - Ecologische Hoofdstructuur Zuidoost

Het verbaast me toch ten zeerste van mensen van GGA, beheerders van een groengebied, te moeten horen dat de beschermde planten die zich in het Gaasperpark (wat zij 'recreatieterrein Gaasperplas' noemen) bevinden daar niet thuis horen en dat de Ecologische Hoofdstructuur (die zij (P)EHS noemen, Provinciale EHS) voor hen niet telt. De EHS is de EHS en die geldt al sinds een paar decennia voor de groengebieden van Zuidoost. Als de heer Jaensch beweert dat de EHS pas in 2011 is ingesteld voor dit gebied, dan heeft hij het deerlijk mis. De evenementennota van Zuidoost is een illegale nota in strijd met de EHS. Stadsdeel Zuidoost en ook de stad Amsterdam (vertegenwoordigd door dhr. F. Ossel bij GGA - maar die meestal niet komt opdagen bij vergaderingen) proberen de EHS te ondermijnen en daarvoor hun onwettige plannen in de plaats te stellen. Zo is op illegale wijze Ballorig gebouwd. Het Dagelijks Bestuur van Zuidoost heeft lak aan de EHS, het bestemmingsplan, de TAC (Technische Advies Commissie), de Hoofdgroenstructuur en de mening van betrokken burgers die keer op keer het stadsdeel tot de orde roepen maar geen gehoor krijgen. GGA is ook niet de 'eigenaar' van het Gaasperpark, maar de beheerder. Het probleem is dat GGA zich wel gedraagt als de eigenaar, waardoor Sjoerd Wynia van Amsterdam Open Air het voortdurend heeft over 'GGA als eigenaar'. Het park is publiek bezit, en is eigendom van de Nederlandse bevolking.

© 2009