Amsterdam Age Friendly City?

GemeenteAmsterdam: "De gemeente Amsterdam dient een aanvraag in bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor deelname aan het Age Friendly City concept. Deelname betekent dat Amsterdamse bewoners van alle leeftijden deel kunnen nemen aan activiteiten, elkaar met respect behandelen en vol in het leven staan.

Amsterdam moet een stad zijn waarin het voor ouderen makkelijker is om in contact te blijven met mensen die belangrijk voor ze zijn. We helpen ze om gezond en actief te blijven en geven ondersteuning aan bewoners die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

Een van de redenen voor de aanvraag is een flinke stijging van de groep 65‐jarigen in Amsterdam in 2030. Tussen 2012 en 2030 stijgt het aantal 65‐jarigen in Amsterdam met 55%.”

Dus, burgemeester, zorg er maar voor dat WIJ, binnenkort de meerderheid in Amsterdam, groene parken hebben waar wij gezond kunnen blijven — iedereen trouwens — en waar wij kunnen genieten van een groene omgeving. Momenteel wordt het Gaasperpark uitgedund. En dat betekent dat honderden bomen gekapt worden, dat duizenden struiken gerooid worden en dat de habitat van honderden soorten, fauna en flora, kapotgemaakt wordt. En dat in de EHS, de Ecologische HoofdStructuur!!! Al meer dan twee weken is Groengebied Amstelland bezig met het ‘uitdunnen'. Kun je nagaan wat een gigantische onderneming dat is.

Het is al jaren zo dat in Amsterdam de ouderen uit de parken verjaagd worden om plaats te maken voor de verwende jongeren (de jeugd is de toekomst — de jeugd heeft geen toekomst, twee kanten van dezelfde medaille) die zich te buiten gaan aan drank, drugs, dance, decibels, en een doppie, en na twee dagen feesten een ravage achterlaten. De moderne jeugd heeft vast een hekel aan fauna en flora.

shot 0242
shot 0245

Is hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd? Ik dacht het niet!
Amsterdam Zuidoost - Nergens Anders!

shot 0247

Tijdens de werkzaamheden worden ook de eerste lenteplanten verbrijzeld

shot 0249

Oevers worden geruïneerd om festivalgangers meer ruimte te geven
95% van al het riet uit het hele park weg!!!

shot 0250

De hele heg van links naar rechts is gerooid om Amsterdam Open Air te gerieven

shot 0253

Worden hier nu bloemen geplant? GGA en pfh Jaensch houden niet van bloemen!

shot 0254

Gezonde bomen, gewoon gekapt!

© 2015