Boomfeestdag

kiezen

NationaleBoomfeestdag: "Op woensdag 18 maart 2015 wordt in ons land de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen & Water’. Een meer dan actueel thema en dat niet alleen vanwege de Waterschaps-verkiezingen die ook op deze datum worden gehouden. Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. En in onze volgebouwde steden zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.

boomfeestdag logo

Water speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en de politiek: denk hierbij aan de klimaatveranderingen in relatie tot het steeds hoger worden van de zeespiegel. Dit komt mede door mondiale problemen rondom grootscheepse bomenkap, dat haar effect ook op ons land heeft.”

Het stadsdeel wil 101 bomen kappen in de J.Krüsestraat en de C. Aarnoutsstraat. Honderd en één! En dat vindt GroenLinks ok? Hoeveel bomen zijn er verleden jaar al gekapt in Zuidoost, inclusief voor de Gaaspersingel, de overkapping van de A9 en in onze wijken? Ik denk dat een aantal van 100.000 gekapte bomen een zeer lage schatting is en dat als je de struiken erbij telt we ruim de 150.000 halen. Het Bijlmerpark is al geruïneerd; het is een lelijke doorkijkdoos geworden met wat sportterreinen en wat water. De ijsvogel zal nu wel verdwenen zijn daar. Het resultaat is dat Zuidoost steeds minder groen wordt en ook te maken zal krijgen met grotere milieuproblemen.

© 2015