Bestemmingsplan restgebieden

Het ontwerp wijziging bestemmingsplan voor de restgebieden ligt nu ter inzage to zes weken na 27 augustus. Zie eerder bericht hierover. U kunt hierover uw zienswijze insturen of doorgeven aan de gemeente.

restgebiedGaasperrdam


Het ontwerpbestemmingsplan Restgebieden is digitaal in te zien.
Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1404BPSTD-OW02.

Staatscourant: "Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de RVE Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. stadsdeel Zuidoost, dhr. E.J. Hetebrij, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dhr. E.J. Hetebrij, 0610676440 of dhr. K Veenendaal 020 25 25253."

Er schuilt wel een flinke adder onder het gras. In de toelichting staat over de Gaasper camping dat "het maximum aantal bezoekers voor het evenement [is] vastgesteld op maximaal 3.000 bezoekers per dag". Maar voor de camping is er een bestemming evenementen (categorie 2) opgenomen in de regels. Dat betekent dat het maximum aantal bezoekers van 3000 een wassen neus is, geen juridische waarde heeft. Het worden er dus maximaal 10.000 en dat betekent dat er op de camping grote evenementen georganiseerd kunnen worden.

In dit licht moeten we mijns inziens ook de gevraagde uitbreiding zien van de camping met extra toiletvoorzieningen. Die zijn bedoeld om grotere evenementen mogelijk te maken. Het stadsdeel is nog steeds verplicht om een hoorzitting te plannen over de omgevingsvergunning voor Amsterdam Open Air. De verleende vergunning is volgens mij in strijd met de voorwaarden voor een kruimelregeling of omgevingsvergunning. Het is heel goed mogelijk dat de bestuursrechter ook deze vergunning strijdig vindt met de regels en de EHS. Dat zou ook gevolgen hebben voor de camping.

Op pagina 3 van de laatste Amsterdam krant van 17/9/15 lees ik “Grote evenementen (2.000 of meer bezoekers/deelnemers op het hoogtepunt) op zowel de openbare weg als in gebouwen, moet u vóór 1 december 2015 aanmelden.”

Ik ben benieuwd wanneer Amsterdam Open Air 2016 wordt aangemeld. Daarvoor moet nog een contract worden opgesteld met Groengebied Amstelland.

Daarbij moeten we ons ook realiseren dat de geluidsnormen naar boven zijn bijgesteld. De geluidsnormen genoemd voor de evenementenlocaties zijn verhoogd als volgt:

ArenaPark: van 65 dB(A) naar 70 dB(A)
Gaasperpark noordoever: va 63 dB(A) naar 68 dB(A)

Algemeen kader m.b.t. geluid op de locatie zuidoever Gaasperplas:
medium profiel: 85-90 dB(A) / 100-105 dB(C) op 25 meter podium of geluidsbron

We krijgen dus meer geluidsoverlast te verduren. Daar komt nog bij dat stadsdeel Zuidoost her en der flink veel bomen aan het kappen is en dat er in de EHS regelmatig ‘uitdunningswerkzaamheden’ plaatsvinden. Daardoor wordt het geluid nog verder gedragen dan voorheen. We kunnen dus als deze wijziging van bestemmingsplan doorgaat nog veel meer geluidsoverlast verwachten. Stuur daarom uw zienswijze hierover in.

© 2015