Bomenkap kop Jan Schaeferpad

bomenkap


GemeenteAmsterdam: "Cornelis Aarnoutsstraat t.h.v. huisnummer 1, langs het Jan Schaeferpad, 1106 ZE: het kappen van 67 bomen i.v.m. slechte conditie door o.a. de wilgenhoutrups, takbreuk en weinig groeiruimte en tevens "uitdunning", om de achterste rij bomen meer ruimte te geven om in de toekomst uit te groeien tot volwassen bomen, datum ontvangst 15-01-2016

Dossiernummer 2085301

Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u of een zienswijze indienen, of bezwaar maken.”

Met ‘uitdunning’ bedoelt men eigenlijk het alvast een stukje bouwklaar maken van een stuk groen dat volgens de gemeente Amsterdam behoort tot de kansrijke gebieden in Zuidoost om bebouwd te worden. Steeds verder uitdunnen tot er langs de zuidoever geen groen meer overblijft. Een slechte conditie is een nogal ruime en nietszeggende kwalificatie. De bomen zijn gewoon gezond. En hoe wilder een stuk groen is, hoe hoger de biodiversiteit en de ecologische waarde ervan is. De groenbeleving van onze wijken wordt zo stelselmatig afgebroken. Als er een officiële bekendmaking of aanvraag is hierover waartegen bezwaren kunnen ingediend worden dan zal dat ook op dit weblog bekendgemaakt worden.

Niet alleen is men van plan om 101 bomen te kappen in de C. Aarnoutsstraat en J. Krüsestraat maar nog eens 67 aan de kop ervan. Er komt een klein aantal bomen terug, bijvoorbeeld komen er in W. Gerrespad ter compensatie voor de kap voor het ‘grootonderhoud’ (lees: herinrichting) 9 bomen, eiken, bij (met dubbele eikels en vatbaar voor de eikenprocessierupsenplaag). Ik vraag me af waar deze 67 bomen gecompenseerd zullen worden.

© 2015