Boos over verkeersregels

SpeldAmsterdammers boos over invoering verkeersregels
‘Gemeente moet niet doen alsof de weg van haar is’

“Het plan van de gemeente Amsterdam om vanaf 2016 gefaseerd verkeersregels in te voeren in de binnenstad, stuit op veel verzet. Amsterdammers spreken van onnodige betutteling.

Burgemeester Van der Laan hoopt met het instellen van regels chaotische situaties in het verkeer te voorkomen. Kees Swart (69) ziet het nut daar niet van in: “Niemand zegt mij waar ik wel en niet mag fietsen. Dit is Amsterdam, we regelen onderling wel dat ik voorrang heb. De gemeente moet zich lekker met haar eigen zaken bemoeien en niet doen alsof de weg van haar is.”

Amsterdam heeft de naam anarchistisch te zijn. Jammer genoeg is dat tegenwoordig anarcho-neoliberalistisch. De VVD schreeuwt voortdurend om deregulering. Ondertussen wordt de stad steeds verder onleefbaar. Amsterdam is een stad waar de satire dagelijks overtroffen wordt door de werkelijkheid.

De situatie bij basisschool het Gein is zelfs met handhaving van de politie niet in de hand te houden. Men doet maar wat. En voor deze spitsburgers die alle regels aan hun laars lappen zouden er nu 101 bomen gekapt moeten worden in de omringende straten. Ik kan zo tientallen auto’s aanwijzen die daar niet thuishoren. Als die weggesleept zouden worden is er voldoende parkeerplek voor iedereen.

shot 0095

Geen zin in het volgen van de aangegeven richting

shot 0094
shot 0092

Lekker parkeren op een oversteekplek voor gehandicapten

shot 0096

Lekker gratis maandenlang stallen

shot 0093

De politie  is een paar minuten aanwezig,
maar kan niet verhinderen dat de regels voortdurend overtreden worden

© 2015