De stand van Nederland

Het gaat goed met Nederland. Daarmee bedoelt men meestal de financiële balans. Maar het gaat steeds slechter met de politiek, het bestuur en de mensen in Nederland. Ik begin me soms te schamen voor dit land. Regenten leggen onzinnige plannen op aan de bevolking, maar zijn niet te vinden als er beslissingen genomen moeten worden waar zij voor ingehuurd werden, namelijk het uitvoeren van de wil van het volk en het beschermen van iedereen ongeacht stand of rijkdom.

je maintiendrai


Karin Spaink: "De reorganisatie van de zorg is nu aardig op gang gekomen. En wat een mooie resultaten hebben we geboekt!

Tienduizend bejaarden van wie is vastgesteld dat ze dringend behoefte hebben aan opname in een verpleeg- of verzorgingstehuis, omdat het thuis absoluut niet meer gaat, wachten op een plaats. Vijfduizend van hen wachten al meer dan een jaar. Maar daar hebben we de participatiemaatschappij voor. Meer mantelzorg, meer aandacht voor elkaar, en we moeten echt niet denken dat we alles zomaar op het bordje van de overheid kunnen schuiven. Ach, dat die oudjes een serieuze zorgindicatie hebben zegt toch niets?

Eigen bijdrages stijgen of worden onverwacht ingevoerd. Amsterdam gaat bijvoorbeeld vanaf mei dit jaar een eigen bijdrage voor hulpmiddelen hanteren, die – afhankelijk van het inkomen – kan oplopen tot 99 euro voor een scootmobiel tot 369 euro voor een Canta per vier weken. (Dat je op die manier al na drie jaar ruim de kostprijs van zo’n vervoermiddel hebt opgebracht, betrekt de gemeente niet in haar rekensommen. De gehandicapte als melkkoe voor de WMO, waarlijk, een innovatief concept!

De zorgverzekeraars zelf maken intussen een imposante winst op hun nering. Vorig jaar boekten de vier grootsten samen liefst anderhalf miljard euro, dus dat halve miljard dat ze jaarlijks besteden aan reclames voor zichzelf zijn verhoudingsgewijs een schijntje. Niettemin verhoogden ze de zorgpremies voor dit jaar met liefst tien procent. Of nou ja, eigenlijk wel begrijpelijk: die marketing- en acquisitiekosten moeten per slot van rekening ergens uit gefinancierd worden, daar kun je toch moeilijk je eigen winst voor laten leegbloeden?

Hoe ver willen we gaan? Wanneer is het concept van onderlinge verzekering, van solidariteit, van zorg voor zieken en zwakken definitief door zulke maatregelen uitgehold? Hoe kan het dat zorg iets is geworden waarop we menen winst te moeten maken?”

Je zou onze neoliberale bestuurders toch met hun koppen in de Amstel moeten duwen tot ze beloven zich te zullen gedragen als mensen. Ons leger is altijd al een reactionair zootje geweest. Maar onze NOS maakt het wel erg bont. Die wordt tegenwoordig aangestuurd door de AIVD en de MIVD. Haast elke dag een bericht in de zin van ‘we weten het niet, maar duidelijk is wel: Poetin en de Russen hebben het gedaan’. Het gesol met lijken voor propagandistische doeleinden neemt geen einde. Dat het hele buitenlandse beleid van Nederland niet deugde, noch in Irak, Afghanistan, Joegoslavië, Libië, Syrië of waar ook, zal geen enkele zichzelf respecterende journalist nog ontkennen. Zelfs Halbe Zijlstra moest dat in Buitenhof toegeven. Ophef hierover natuurlijk bij de hypocriete nomenklatura. Want naïef Nederland is zeer gesteld op zijn ethische dogma’s die Nederland altijd op de eerste plaats stellen in de ranglijst van 'humaniteit’.

OneWorld: "De wereld op z'n kop. Al voor de politieke besluitvorming stelde de Nederlandse militaire top de inzet van Nederlandse militairen in Uruzgan vast. En alles werd daaraan ondergeschikt gemaakt, inclusief de politieke sturing en besluitvorming. Promovenda Mirjam Grandia schetst volgens algemeen directeur Gruiters van Pax een ontluisterend beeld van de besluitvorming die ruim 20.000 Nederlandse militairen naar de Afghaanse provincie bracht.

Er wordt vaak gezegd dat de uitzending van militairen naar oorlogsgebieden de meest zwaarwegende beslissing is in de politiek. Als dat zo is moeten zij alles weten over de wijze waarop de besluitvorming tot militaire missies tot stand komt en zich inspannen voor verbetering van dat besluitvormingsproces.”

Nog een staaltje militarisme: Nederlandse militair roept Hennis op tot gewapende actie in Oekraïne

WantToKnow: "Nederland is bezig een heel eng land te worden, dat vinden wij bij WanttoKnow niet alleen; dat vinden steeds meer mensen.. Het propaganda-verhaal van de ontwikkelingen rondom het MH17-onderzoek is ZO verschrikkelijk doorzichtig EN adembenemend kortzichtig, dat je welhaast een hart én hersenen van eelt moet hebben, om niet te doorzien wat hier gebeurt. Het is zelfs de nationale omroep, ‘onze’ NOS, die het voorbereidende werk voor Mark Rutte en het OM aan het doen is.. Want als de NOS volledig ongenuanceerd het verhaal van het OM in beeld brengt als ‘de schuldige is gevonden’, dan spreken we niet meer van onafhankelijke journalistiek..

Ook het onlangs verschenen boek van Joost Niemöller spreekt al van een ‘doofpot’.. Waar gaan we naar toe met kapitein Rutte en de morele en ethische koers van het MH17-onderzoek??

CONCLUSIE: Er heeft met één (of meerdere) Su-25 M1-gevechtsvliegtuig(en), een aanval plaatsgevonden op de MH 17. De eerste aanval van de straaljager van het Oekraïense leger Su-25M1 wordt gepleegd als een straaljager achter het vliegtuig aanvliegt, waarschijnlijk aan de rechterkant naast de staart, naar de rechter motor vurend; in deze richting schiet deze straaljager verschillende keren met 23 mm of 30 mm kogels.

De piloten zijn meteen dood. In de cabine vindt direct decompressie plaats en de elektronica stopt ermee. Het vliegtuig maakt een bocht naar rechts door de uitgevallen motor; het valt uit de lucht. Hierna wordt MH 17 waarschijnlijk weer beschoten door (een van) deze straaljager(s), nu aan de linkerkant, met boordmitrailleur en shrapnelraket (type R60). Met kogels aan de linkerkant van de cockpit en de sporen van staafvormige objecten van de R-60-raket zichtbaar in het gebied van de linkermotor en linker deur…”

En om het nog erger te maken:

NOS - november 2014: "Nederland gaat het leger van Oekraïne helpen om de koude winter door te komen. Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken na overleg met zijn Oekraïense collega Klimkin. 
Nederland trekt 400.000 euro uit voor de hulp. Er worden onder meer generatoren en winterkleding naar Oekraïne gestuurd. Koenders benadrukte dat het niet gaat om wapens of ander gevechtsmaterieel.”

DeWereldMorgen: "Dmytro Yarosh, leider van de extreem-rechtse organisatie Pravy Sektor, werd op 5 april 2015 benoemd tot adviseur van de opperbevelhebber van het Oekraïense leger. Zijn organisatie wordt volledig geïntegreerd in het leger.”

Volkskrant: "Er gaan geen leden van het Nederlandse kabinet naar Moskou om op 9 mei de herdenking van de Tweede Wereldoorlog bij te wonen. Dat zei minister-president Mark Rutte vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.”

Pasteurella: "De top van de Amsterdamse rechtbank wordt beschuldigd van sjoemelen met declaraties en het zichzelf royaal trakteren op VVV-bonnen.

Dit zou blijken uit vertrouwelijk mailverkeer tussen bestuursleden van de rechtbank, die is overhandigd aan het Openbaar Ministerie.

De Raad van de Rechtspraak overweegt een integriteitsonderzoek te starten naar de vermeende misstanden in Amsterdam, ongeacht wie dat betreft, aldus een woordvoerster."

© 2015