Stop de festivalisering

StopFestivalisering: "Vanmiddag in de raadscommissie Algemene Zaken spreken de commissieleden over festivalisering van parken, natuurgebieden en het Amsterdamse bos”

Schriftelijke vragen: "Het festivalseizoen 2014 is ten einde. Gedurende deze zomer hebben ons diverse klachten bereikt over overlast van deze festivals, met name festivals in het groen, zoals parken en het Amsterdamse Bos. De fractie van de Partij voor de Dieren is van mening dat parken, natuurgebieden en het Amsterdamse Bos vooral zijn voor ontspanning en rust. Waarin mensen kunnen recreëren , sporten, tot rust komen. Festivals met luide muziek horen daar niet, of slechts voor een heel klein deel bij.”

Dichtbij-StadsbladDeEcho: "Het stadsdeel Zuidoost is nog steeds een interessant gebied om eens een kijkje te komen nemen. Vorige week kwamen 55 internationale studenten landschapsarchitectuur & planning van de Universiteit Wageningen naar Zuidoost. Zij hebben de opdracht om een visie, ontwikkelingsstrategie en uitwerking te maken voor de Gaasperdammerwegzone, inclusief het Gaasperpark.”

NieuwsbriefZO: "Hoe kun je op een creatieve manier het gebied rond de A9 – de Gaasperdammerwegzone, inclusief het Gaasperpark - interessanter en spannender maken? Over die vraag buigen 55 studenten van de Universiteit Wageningen zich de komende maanden. Op woensdag 18 maart kwamen ze voor het eerst kijken in Zuidoost. In opdracht van de gemeente Amsterdam ontwerpen ze een visie, een strategie en een uitwerking voor het gebied. Het resultaat is te zien op donderdag 4 juni in het nieuwe instituut Amsterdam Metropolitan Solutions (AMS), in het Tropeninstituut.”

Spannender kun je het altijd maken, door meer horeca en dus meer criminaliteit aan te trekken. Het Gaasperpark is een natuurgebied, geen exploitatieterrein.

Gaasperplas


Zoals dat gebruikelijk is in Zuidoost zullen die studenten waarschijnlijk niet op de hoogte zijn gesteld van het feit dat het Gaasperpark tot de EHS (NNN) behoort. Pfh Emile Jaensch heeft zelfs jarenlang beweerd dat het park niet tot de EHS behoorde terwijl hij wist dat dat wel het geval was. Het is duidelijk dat het dagelijks bestuur van Zuidoost het evenementenbeleid koste wat het kost door wil drammen. Dus als u het park wil behouden en geen exploitatieterrein wil zien vul dan onderstaande enquête in en maak die studenten duidelijk dat dit een natuurgebied is en geen afwerkterrein voor festivals.

NellesteinFacebook: "Enquête Gaasperdammertunnel project: Wij zijn studenten van de Wageningen Universiteit en we zijn momenteel bezig met het afnemen van enquêtes met betrekking tot de Gaasperdammertunnel en omliggend gebied. Onze invalshoek is gezien vanuit burgerparticipatie. Ons onderzoeksdoel is het creëeren van een duurzaam ontwerp voor de Gaasperdammertunnel waarbij alle meningen van de verschillende actoren zijn betrokken. We proberen verschillende groepen en meningen bij elkaar te brengen en de levensstandaard binnen wijken te verhogen en daarbij bestaande fysieke problemen te verhelpen. De gemeente zal naar onze resultaten gaan kijken en misschien gebruiken voor verdere ontwikkelingen. Dus, we zouden graag uw mening willen weten over uw wijk/buurt, het project en uw betrekking bij het plannings proces aan de hand van deze enquête.

De antwoorden door u gegeven zullen beschouwd worden als vertrouwelijke informatie en zullen niet voor andere doeleinden dan dit onderzoek worden gebruikt.

Met vriendelijke groeten,

Agnieta, Alexandra, Anna-Jet, Carst, Jorne, Karin, Ni, Roel, Rosanne, Ruben, Thuis, Veronika, Wiard, Xiao"

Start de enquête

Stop grootschalige evenementen en festivals @Gaasperplas

Onderteken de petitie

© 2015