Een afgeleefd festivalterrein


Parool: "De Vereniging Vrienden van het Vondelpark (VVVP) wil een algeheel barbecueverbod in het Vondelpark. Daartoe heeft de belangenvereniging een oproep gedaan aan Paul Slettenhaar, wethouder bij Stadsdeel Zuid.

De vereniging denkt dat de vervuiling in het Vondelpark flink zal afnemen na een barbecueverbod. In een brief vraagt de VVVP aan de wethouder om het 'tolerante barbecue-experiment' te stoppen.

Sinds 2011 mag op een beperkt aantal plaatsen in het park worden gebarbecued. Na de eerste warme dag van het jaar, vorige week, bleek dat het Vondelpark flink te lijden had onder de drukte: er bleef een grote hoeveelheid afval achter. Recentelijk pleitte de Partij voor de Ouderen al voor een verdubbeling van de boetes voor het achterlaten van zwerfvuil.

Beperkte mogelijkheden
Volgens de VVVP loopt het Vondelpark schade op door 'de massale eet- en drinkpartijen'. 'Planten en grasvelden gaan kapot, huis- en parkdieren eten van de ongezonde vette restjes, kinderen en honden lopen gevaar door glasscherven. Op sommige plekken lijkt het monumentale Vondelpark 's ochtends op een afgeleefd festivalterrein,' aldus de vereniging." 

© 2015