GGA criminele organisatie?

Het bestuur van Groengebied Amstelland bestaat uit vertegenwoordigers van meerdere gemeenten, waaronder Ouder-Amstel. Burgemeester M. Blankers is vicevoorzitter van GGA. Ook de burgemeester van Amsterdam is in GGA vertegenwoordigd door wethouder Choho, die zich weer laat vertegenwoordigen door mevr. M. Bosman van de gemeenteraad en pfh Jaensch van Zuidoost. Ivar Manuel is beoogd bestuurslid, maar men lonkt voorlopig enkel naar hem.

Dirt Maniacs

Dirt Maniacs - Obstacle Course Training Centre

Parool: "Raadslid doet aangifte tegen burgemeester om survival op gifplek

Op een omstreden sportterrein in Ouderkerk aan de Amstel vormen autobanden een gevaar voor het milieu. Is de gemeente strafbaar?

Dirk-Jan Hoekstra, PvdA-raadslid in Ouder-Amstel, heeft aangifte gedaan tegen burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen in de zaak rondom het omstreden sportterrein Obstacle Course Training Centre.

Milieudelict

Volgens Hoekstra, die de aangifte in zijn hoedanigheid van raadslid deed, laat zij bewust een milieudelict voortduren. Zij weet dat op de hindernisbaan Obstacle Course Training Centre (OCTC) honderden gedumpte autobanden in het water liggen, maar grijpt niet in. De gemeente is het bevoegd gezag voor dat openbare terrein, dat eigendom is van het Groengebied Amstelland.

Omstreden

Het OCTC, waar eigenaar Vreugdenhil ook grootschalige modderloopwedstrijden organiseert, is omstreden in Ouderkerk aan de Amstel. Vreugdenhil wil het terrein graag voor meerdere jaren huren van het Groengebied, maar omwonenden stellen dat het OCTC ecologische schade aanricht.

Vorige maand bleek na onderzoek van Het Parool dat honderden sporters tijdens het Dirt Maniacs-evenement op 11 april over mogelijk ernstig vervuilde grond kropen: op het terrein is een voormalige vuilstortplaats die onvoldoende is gesaneerd en waarin volgens provinciale rapporten giftige stoffen zijn aangetroffen.

Vreugdenhil liet bovendien een groep ROC-leerlingen onbeschermd de afvalberg opruimen, waardoor zij mogelijk gevaar liepen. Een nieuw onderzoek moet nu de risico's voor de sporters en scholieren in kaart brengen. Vreugdenhil zegt de berg inmiddels niet meer te gebruiken.

De gemeente zegt niet te hebben geweten dat Vreugdenhil van plan was het parcours over de berg te laten lopen.

Ook zeggen burgemeesters en wethouders niet in de gaten te hebben gehad dat Vreugdenhil werkzaamheden liet verrichten.

Een vergunning voor een volgend hardloopevenement op 12 september is al afgegeven, tot onvrede van sommige oppositiepartijen. Die willen dat de burgemeester de vergunning intrekt en dat wordt onderzocht in hoeverre Vreugdenhil 'integer gehandeld heeft’.”

GGA is een organisatie die ontsnapt aan democratische controle. De controle die bestuursleden zouden moeten uitoefenen is onbestaande. De bestuursleden handelen onder de paraplu van Recreatie Noord-Holland NV en elk bestuurslid zorgt individueel voor zijn eigen toko, die in dit verband bestaat uit het faciliteren van evenementen en festivals. De controle over GGA wordt zo onttrokken aan de invloedssfeer van gemeenten, gemeenteraden en bestuurscommissies. Zo kon het gebeuren dat een gifbelt een evenemententerrein kon worden en een mud run georganiseerd kon worden door de giftige modder en water van deze gifbelt. Het regentenclubje van GGA is hiervoor collectief aansprakelijk. Laten we het zo stellen: GGA moet op de schop!

De viespeuken van Dirt Maniacs hebben alvast een vergunning gekregen. Het begint hier onderhand een beetje op de Italiaanse maffia te lijken wat het beheer van onze groengebieden betreft.

Lees ook: Mud run op vuilnisbelt

© 2015