GroenLinks perikelen

DiemerparkGroen: "“Parkeren voor de sportvelden kan in de parkeergarage onder het winkelcentrum.”

Dat was de aanvankelijke duidelijke stellingname van GroenLinks: gezien het verkiezingsprogramma van deze partij, begrijpelijk en logisch. Maar toen er een besluit genomen moest worden, begon de partij te zwalken.

Voornaamste probleem waren de PvdA en D66, die met GroenLinks het dagelijks bestuur van het stadsdeel vormden. Eerstgenoemde twee partijen waren vóór de aanleg van een parkeerterrein in het Diemerpark, net als oppositiepartij VVD. Samen hadden die drie partijen een (kleine) meerderheid in de raad.

Er bleken er forse meningsverschillen in de partij te bestaan. Drie raadsleden stapten uit de zeven personen tellende fractie. Eén daarvan bleef in de raad en vormde een éénvrouwsfractie. Zij spande zich tot het uiterste in om de aanleg van een parkeerterrein in het park tegen te houden.

Alle fractieleden – op één na, die de aanleg van een nieuw parkeerterrein onnodig vond – kozen uiteindelijk voor aanleg van een parkeerterrein net buiten het park.

Onze conclusie: GroenLinks, je weet niet wat je er aan hebt.”

Hetzelfde geldt voor Zuidoost, erger nog, je hebt hier niets aan GroenLinks. Het groenbeleid van Urwin Vyent is samen te vatten tot ‘1000 bomen planten, 10.000 kappen’.

© 2015