Festivalhype woekert verder

Er zal in Amsterdam geen enkel plekje onbezet blijven. Overal moeten er festivals georganiseerd worden. Ook cultureel erfgoed moet wijken voor de evenementenmaffia. De gekte is losgeslagen. Wanneer gaan we barbecues organiseren in de Stopera of in de tuin van het mooie VOC-pandje van Groengebied Amstelland? Nog een leuk idee: alle stadsdeelkantoren worden feestlocaties tot laat in de nacht. Kermis in het Rijksmuseum en in het Paleis op de Dam. Moet kunnen. Aat Veldhoen had daar al mooie ideeën over.

festivalitis


AT5: "De van oorsprong Amsterdamse online muziekdienst 22tracks.com wordt dit jaar voor het eerst een festival.

Op zaterdag 18 juli moet de eerste editie van 22fest worden georganiseerd in het Diemerbos. Het is volgens de organisatoren 'een intiem festival waarbij het draait om het ontdekken van nieuwe muziek (...) Het festival richt zich op een grote verscheidenheid aan stijlen die ook op het online platform te beluisteren zijn. Van hiphop, R&B en funk tot beats, disco en house, van indie naar tropical en zelfs een klassiek orkest: alles krijgt een plek op 22fest’.”

IJburgTV: "Het historische forteiland Pampus bij Muiden wordt omgetoverd tot een heus partyeiland. Als het aan de beheerder ligt, worden er deze zomer al grote feesten gegeven.

Het gaat het om festivals met meer dan duizend bezoekers per keer. Op 13 juni staat het eerste evenement gepland. De plannen blijven niet bij feesten organiseren alleen. Zo moet er ook een partystrand komen, zodat het eiland Ibiza-achtige allures krijgt. Pampus is in 1895 geopend en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het voormalige legerfort staat op de werelderfgoedlijst.”

Dan vraag ik mij toch af: Wordt het misschien toch weer oorlog?

© 2015