Grootonderhoud Gein 3 fase 2

Dit is onderhand de zoveelste fase in het hoofdstuk grootonderhoud Gein 3. Er is op 28 augustus een tweede hoorzitting gehouden over de bomenkap in de C. Aarnoutsstraat en de J. Krüsestraat nadat tijdens de eerste hoorzitting bleek dat er nog geen definitief ontwerp was en de bezwarencommissie oordeelde dat er eerst een definititef ontwerp moest zijn voordat men een besluit kon nemen. Het bestuur had zes weken de tijd om met een besluit te komen, maar dat was al meteen eenmalig verlengd met zes weken. De 12 weken waren om op 20 november en er was nog geen besluit. Ook nu is er nog steeds geen besluit bekendgemaakt over deze kwestie. Daarmee is het bestuur in gebreke gebleven. Er is een ingebrekestelling gestuurd aan het bestuur. Het lijkt mij belangrijk dat het grootonderhoud zo spoedig mogelijk plaatsvindt en dat bewoners zo snel mogelijk weten wat besloten is.

bij basisschool

Bij de basisschool

Bij de basisschool Het Gein is al een klein deel grootonderhoud gedaan, maar er ligt daar al dagen, zoniet weken, een grote plas (en dat ligt niet aan de bladeren die de riolering zouden verstoppen). Het water wordt niet afgevoerd. Je kunt je voorstellen wat dat gaat worden als bijna alle bomen bij de basisschool zijn gekapt en er bij gebrek aan bomen nog minder water opgenomen wordt. Dat zou heel gemakkelijk kunnen leiden tot overstrominkjes in onze straten. De bewoners van W. Gerresepad die hun auto’s parkeren (meestal is het ergens neerkwakken - kijkt u maar eens hoe en wat men allemaal parkeert in de omliggende straten!) in de C. Aarnoutsstraat hebben natuurlijk weinig begrip voor de situatie in deze straat. Bovendien willen sommigen steeds meer auto’s voor hun deur kunnen parkeren; sommige gezinnen hebben vier of zelfs vijf auto’s. Misschien wordt het tijd om betaald parkeren in te stellen voor elke auto boven twee per woning.

Het grootonderhoud had al meer dan twee jaar geleden plaats moeten vinden, toen er al een definitief ontwerp was waarop geen bezwaren zijn ingestuurd en dat goedgekeurd was door het dagelijks bestuur. Er zouden geen bomen gekapt worden. Geruime tijd later organiseren een aantal bewoners van W. Gerresepad een enquête om meer parkeerplekken. Dat zijn vooral diegenen die meer dan twee auto’s bezitten. De bewoners van de C. Aarnoutsstraat zijn bij deze enquête niet betrokken. Dat was een onverantwoordelijke actie die jarenlange vertraging veroorzaakt heeft. Het kappen van 101 bomen zou wegens klimaatverandering ook voor grote problemen in de wijk kunnen zorgen. Maar ja, daar denken grootautobezitters niet aan. Als ze hun megajumbocamper maar voor de deur kunnen parkeren. Nu zal de rechter moeten beslissen over dit hele onverkwikkelijke gedoe. Misschien wordt dan eindelijk de reden duidelijk waarom het dagelijks bestuur een goedgekeurd definitief ontwerp heeft omgezet in een voorlopig ontwerp met een totaal andere inrichting van de straat.

© 2015