Informatie van de overheid

Wie geïnteresseerd is in informatie van de overheid, kan terecht op de website van de overheid. U kunt daar uw e-mailadres invullen en u alle informatie laten toezenden over bekendmakingen, vergunningen e.d. in uw woongebied. De link staat in de rechterkolom (Links) op dit weblog onder Overheid informatie (zie daar het oranje raampje Blijf op de hoogte!)

Dat is belangrijk als u het niet eens bent met een verleende vergunning of wil weten wat er gaat gebeuren in uw wijk. Overigens is het nog steeds zo dat de gemeente/stadsdelen vergunningen verlenen een paar dagen voordat het evenement plaatsvindt. Dat hoort niet. Dat belemmert democratische inspraak en verhindert in veel gevallen ook dat burgers juridische stappen kunnen ondernemen tegen bepaalde vergunningen. In een democratisch bestel horen dit soort onbehoorlijke trucjes niet thuis. Het is belachelijk dat burgers vaak pas bezwaar kunnen maken als het evenement al voorbij is. Hun bezwaren worden soms maanden later in hoorzittingen behandeld. Hieronder een paar voorbeelden.

Verknipt Festival, Overschiestraat 198 (sportpark Riekerhaven), op 4 juli 2015 - Bekendgemaakt op 24 juni

Nomads Festival, Overschiestraat 198 (sportpark Riekerhaven), op 27 juni 2015 - Bekendgemaakt op 24 juni

Dit soort praktijken is nog een overblijfsel van de regentenmentaliteit die decennialang Amsterdam regeerde. Raadsleden doe hier wat aan!

© 2015