Internet in Gein

Binnenkort gaat KPN in onze wijk VVDSL uitrollen. Dat is vectoring VDSL. Het is gepland in het derde kwartaal van dit jaar.

VVDSL 1


EasyOfficeOnline: "KPN is bezig om de straatkasten te voorzien van nieuwe hardware om hogere internetsnelheden over koperdraad mogelijk te maken. De gebruikte techniek heet Vectoring VDSL (VVDSL). Dit gaat de huidige VDSL-technieken vervangen. Door gebruik te maken van ruisonderdrukking worden de effecten van ruis en de lengte van de lijn verminderd. Afhankelijk van lijnlengte worden snelheden tot 80Mb down / 8Mb up mogelijk.”

Op dit moment is enkel nog ADSL beschikbaar hier. Voor VDSL dat sneller internet kan leveren wordt in principe vanaf de centrale (hier dus de Bijlmer) een glasvezelkabel gelegd naar de wijkverdeler in Gaasperdam. Maar of dat ook hier het geval zal zijn is nog de vraag. Het kan zijn dat de koperen kabel nog gebruikt wordt voor VVDSL.

UPC biedt momenteel in onze wijk hogere snelheden. Maar ik ben niet enthousiast over UPC. Ook na twee recente onderhoudsbeurten is de kwaliteit van UPC tv er niet beter op geworden. Voortdurend vallen er woorden weg of i.g.v. muziek noten. Dat is geen kwaliteitsnet. Er verdwijnen in oktober ook weer een paar zenders bij UPC. En hun wifi-terreur is niet leuk meer. Waarom moet iedereen per se ook op straat via de UPC box bij de bewoners hier kunnen internetten? Straks kunnen de andere providers hier ook tv aanbieden met een hogere snelheid geschikt voor 2 HD.

© 2015