Mediatie rechtszaak Open Air

BVNellestein: "Informatie over vergunning Open Air 2015, verslag van afspraken uit de mediation. 

Links naar vergunning, model bezwaarschrift, maatregelen beperken overlast, filmpje Bouwplaats Open Air. 

Voor Open Air  en Open Air is een evenementen vergunning verleend, bekendmaking op 4 mei 2015. Bezwaarschriften indienen binnen 6 weken, rekenen een paar dagen voor post verzending en afhandeling ontvangst. (Zie voorbeeld bezwaarschrift op Nellestein online en/of GeinDrie in PDF en DOCX.

Aanvraag omgevingsvergunning, nodig door strijdigheid met bestemmingsplan, bekendmaking op 21 mei. Er is nu, 3 dagen voor start evenement nog geen omgevingsvergunning verleend. Ook tegen deze vergunning kan bezwaar gemaakt worden. (Mogelijk komt er ook een voorbeeld op de eerder genoemde websites) 

Voor de vergunning en een kaart van het festivalterrein zie links hieronder:

Vergunning Open Air en Open Air camping 2015

Kaart terrein

Zoals afgesproken in de mediation is er op 7 april een overleg geweest over maatregelen ter beperking van schade en overlast tussen  bewonersvereniging, Open Air, Groengebied Amstelland en gemeente/stadsdeel. Een lijst met voorstellen gedaan door bewoners:

Lijst met voorstellen

Sommige voorstellen werden ter plekke beantwoord en voor andere zou Open Air een schriftelijke reactie geven. Van vragen aan gemeente (b.v. mogelijke tijdelijke verkeersmaatregel, waardoor het wettelijk mogelijk wordt op te treden tegen het parkeren van scooters op niet verharde stukken en onder bomen in het park, buiten de aangewezen fietsenstalling) en aan Groengebied (zorg dragen dat wortelstelsels van bomen niet zwaar belast worden door geplaatste voorwerpen, niet het hele park te vroeg maaien) is nog geen schriftelijke reactie ontvangen. 

Open Air stuurde onderstaande reactie: Overlast beperkende maatregelen 

Een van de maatregelen was een schouw op 27 mei met bewonersvereniging om kwetsbare plekken aan te wijzen die extra bescherming nodig hebben. Tijdens die schouw bleek dat kort daarvoor de plek waar orchideeën op het festival terrein groeien en die alleen na de zaadvorming in het najaar gemaaid wordt, waarbij het maaisel afgevoerd wordt, vlak daar op een een heel smal strookje na toch gemaaid was. Open Air had meer ruimte nodig. Er stonden geen orchideeën. Ze stonden er wel degelijk! We gaven aan dat er in de berm knikkende vogelmelk stond te bloeien. Dat kon blijven staan, was langs een pad waar geen publiek kwam. Volgende dag toch gemaaid. Ook de gewone vogelmelk in het duinlandschap is gemaaid. Het zijn beide beschermde soorten en dit waren de enige plekken die ik ken in dit park. Ook van de aronskelken die langs bermen groeien op twee plekken zijn brede stroken geheel onnodig gemaaid.

Er zijn plekken aangegeven waar bos plantsoenen zo dun geworden zijn dat publiek er gemakkelijk in kan lopen die goed afgezet zouden moeten worden. Bos plantsoenen dienen als toevluchtsoord voor de dieren die in het park voorkomen. Ook is nog eens nadrukkelijk gevraagd met zware objecten en dicht opeen gepakt dansend publiek heel ver uit de buurt van bomen en beplanting te blijven. Zware objecten b.v. zoveel mogelijk midden op de grasvelden en niet onder de bomen en struiken aan de randen. Dit in verband met extra schade door bodemverdichting.

Helaas kunnen we niet meer controleren hoe en of de voorgestelde maatregelen uitgevoerd zijn. Alleen buiten het terrein. Wat we nog door de hekken en op de foto's van Nellestein online kunnen zien geeft een indruk. Kijk zelf in het filmpje: Bouwplaats Open Air.

(luister ook even naar het nieuwe merel lied van Ellen ten Damme uit Vroege vogels programma!) 

Overigens zingt onze kampioen Nachtegaal, hij zingt het hardst van Nederland denk ik, nog over het bouwlawaai van Open Air heen. Ik hoorde hem op 2 juni ook overdag. Misschien is dat onze metro Nachtegaal uit, die na de 'dunning' van zijn bosje, daar niet meer terug gekomen is. Hij was te horen van het perron van het station tot op het dak van de parkeergarage Liendenhof! Mogelijk was door de kap van het talud van de A9 hij al verhuisd naar zijn metro bosje. Bij de schouw hebben we gevraagd rekening met hem en zijn gezin te houden...... 

wordt vervolgd

Flora te Riet, 3 juni 2015"

© 2015