Nieuw besluit omgevingsvergunning

Stadsdeel Zuidoost heeft de verleende omgevingsvergunning om bomen te kappen voor de laatste fase van het grootonderhoud Gein 3 zojuist ingetrokken en een nieuwe vergunning verleend. Deze ligt weer ter inzage en iedereen kan hiertegen bezwaren indienen. Wie daaraan mee wil doen, kan van mij een concept bezwaar krijgen. Want er zullen volgens het plan nog steeds 1o1 bomen gekapt worden in de drie (?) hieronder genoemde straten.

Ik heb geen bezwaar tegen het kappen van bomen in Willem Gerresepad en/of Jacob Krüsestraat als alle bewoners dat daar willen, maar wel tegen het kappen van bomen in de C. Aarnoutsstraat om de eenvoudige reden dat de besluitvorming daarover grotendeels niet volgens een correcte procedure is verlopen. Ik vraag mij ook af waarom W. Gerresepad waarin geen parkeerplaatsen zijn voorzien is betrokken bij een omgevingsvergunning voor het kappen van bomen daar. Worden er misschien ook bomen gekapt in W. Gerresepad? Ik ga in elk geval weer naar het stadsdeelkantoor voor inzage in het voorlopige ontwerp. En ik kan u verzekeren dat dat hier in Zuidoost geen pretje is. Dit zou de tweede keer zijn in deze kwestie dat ik inzage ‘pleeg’. Maar te zijner tijd krijgt u hier te lezen hoe het zit.

gein 3 onderhoud


De inwoners van de C. Aarnoutsstraat zijn buiten de enquête gehouden en voor de laatste vergadering in de basisschool zijn de bewoners van deze straat wel uitgenodigd maar uitdrukkelijk voor een bijeenkomst waarin het zou gaan om het kappen van meer bomen in de J. Krüsestraat. Daarom heeft de grote meerderheid van bewoners van de C. Aarnoutsstraat niet de moeite genomen om op deze bijeenkomst te verschijnen. Zij zijn op het verkeerde been gezet. Even later werd een voorlopig ontwerp gemaakt waarin plots wel bomen gekapt zouden worden in de C. Aarnoutsstraat. Nu er een nieuwe omgevingsvergunning is verleend kan hiertegen bezwaar gemaakt worden. Maar feit is dat de actievoerders die meer parkeerplekken wilden wel in hun wensen werden gehonoreerd terwijl de bewoners van de C. Aarnoutsstraat buitengesloten werden en verkeerd geïnformeerd. Dat komt neer op onbehoorlijk bestuur. Dus als u niet wil dat alle bomen in de C. Aarnoutsstraat gekapt worden en er maar 13 in de lengte van de straat terugkomen dan is het verstandig om nu een bezwaar in te dienen.

ZO: "Cornelis Aarnoutsstraat 1 t/m 193, Willem Gerresepad 1 t/m 88 en Jacob Krüsestraat 1 t/m 194, 1106 ZE: de op 22-10-2014 verleende omgevingsvergunning voor het kappen van 101 bomen in te trekken, en opnieuw een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van 101 bomen conform het voorlopig ontwerp Gein III, fase 2, om en nabij de genoemde locatie(s), Datum verzending besluit 29-01-2015; Dossiernummer 1457337. “

Bovenstaande pagina van stadsdeel Zuidoost vermeldt de onderstaande belangrijke informatie er niet bij. Er is op dit moment nog steeds geen Definitief Ontwerp. In principe moet het nog mogelijk zijn om het bestaande voorlopige ontwerp nog te veranderen. Het was een paar jaar geleden zelfs mogelijk om een in februari 2013 goedgekeurd Definitief Ontwerp Gein 3 waarop geen bezwaren zijn ingediend, nog te veranderen op verzoek van een groep actievoerders. Dus waarom zou dat dan niet kunnen met dit voorlopige ontwerp? Maar dit is Zuidoost, Nergens Anders. Dus...

"Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u als u belanghebbende bent bij het besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken. Als datum van uw bezwaar geldt het poststempel op uw bezwaarschrift.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

Algemeen bestuur van Stadsdeel Zuidoost 
T.a.v. Afdeling Juridische Zaken
Postbus 12491
1100 AL Amsterdam

Vermeld in uw bezwaarschrift altijd: uw naam, adres en telefoonnummer; de datum waarop u het bezwaarschnft schrijft en uw handtekening; het besluit waartegen u bezwaar maakt, datum en referentienummer/kenmerk van het besluit; waarom u bezwaar maakt.

Na ontvangst informeren wij u over de afhandeling van uw bezwaarschrift.

Schorsende werking

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het be- sluit waartegen u bezwaar maakt geldig blijft totdat over uw bezwaar is beslist.

Spoed? Voorlopige voorziening

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voodopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voodopige voorziening vraagt u aan bij:

Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam
sector Bestuursrecht Algemeen
Postbus 75850
1070 AW Amsterdam

Dat kan ook via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie.

Inwerkingtreding beschikking

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn zoals bedoeld in artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht (zes weken na de datum bekendmaking van de vergunning), voor het indienen van een bezwaarschrift, indien deze betrekking heeft op een activi- teit zoals bedoeld in artikel 2.1,eerste lid, onder b, f, g of h, of artikel 2.2, eerste lid, onder b, c of g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, of betrekking heeft op een wijziging van de voorschriften van de vergunning die betrekking hebben op een activiteit als hiervoor genoemd (artikel 6.1, tweede lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Bovenstaande betekent dat er pas zes weken na datum van dit besluit mag beginnen met de uitvoering van de aangevraagde werkzaamheden.

Bij voorlopige voorziening

Indien in gevallen, zoals bedoeld in artikel 6.1, tweede lid van de Wet algemene bepalingen omge- vingsrecht, gedurende de daar bedoelde termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlo- pige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 6.1,derde lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Wijziging ten op zichte van het vorige besluit

Het huidige besluit is ten opzichte van het ingetrokken besluit op enkele aspecten gewijzigd, na-melijk:

• de overwegingen zijn aangevuld met o.a. de hoofdredenen voor het kappen van de 101 houtopstanden en;

• de aantal te herplanten bomen zijn expliciet benoemd"

© 2015