Spaarnwoude

Als men dacht dat er veel geld te verdienen was met het exploiteren van recreatiegebieden, met name door festivals te organiseren, dan zal men toch van een koude kermis thuiskomen. Want zoals ik al ettelijke malen hier heb geschreven, het op grote schaal exploiteren van recreatiegebieden vernietigt die gebieden ecologisch, maakt er particuliere terreinen van die voor het grootste deel van het jaar afgesloten zijn, en roept steeds meer weerstand op, niet in het minst van de ondernemers die al in de omgeving gevestigd zijn. Recreatie Noord-Holland N.V. is gewoon bezig met het vernietigen van de groengebieden in Noord-Holland.

En dat Spaarnwoude tot de Ecologische Hoofdstructuur (NNN) behoort is voor de bestuurders geen reden om het recreatiegebied ecologisch te beheren of om de biodiversiteit te beschermen. Natuur in Nederland wordt steeds verder vernietigd en misbruikt voor evenementen. Er worden miljoenen euro's in recreatiegebieden gestoken, maar niet in ecologisch beheer of biodiversiteit, wel in het faciliteren van nog meer evenementen en horeca.

RTV-NH: “Angst voor festivaltsunami in Spaarnwoude - Straks staan er 220 dagen per jaar hekken

Bewoners en gebruikers van het recreatiegebied Spaarnwoude maken zich grote zorgen. Er zijn plannen om nog meer festivals in het recreatiegebied te houden. "De hele zomer, de mooiste periode om hier te wonen, wordt het hier omgetoverd tot één groot evenemententerrein.”

Nu zijn er nog maar vier festivals in het recreatiegebied. Maar er zijn nu plannen om er 32 meer toe te laten. Een nachtmerrie voor bewoner Erik Koning. "Je kan slecht bij je huis komen, er is veel lawaai en er zijn dolende festivalgangers in de buurt."”


© 2015