The Clinton Clan

De deplorabele toestand van de Republikeinse partij in de VS maakt de keuze voor Amerikanen bij de komende presidentsverkiezingen bijzonder klein. Gelijk hebben en een goed programma ontwikkelen zijn geen garantie voor een overwinning. Dus Hillary Clinton maakt jammer genoeg een goede kans op het presidentschap, ondanks het feit dat ze gewoon een war bitch is en de gewone burger naar de mond praat.

De Clintons vragen gigantische bedragen voor hun toespraken. Hillary ontving meer dan $ 16 miljoen voor 72 speeches, dat is  $ 226.000 per speech. Ook Tony Blair wist er weg mee. Voor een speech op een wereld honger conferentie vroeg Blair £ 330.000, maar dat werd gelukkig afgeblazen. Hij kreeg € 200.000 voor een speech van een half uur op de Filipijnen. Maar dat was nooit een punt. Wel natuurlijk als Varoufakis € 24.000 vraagt voor een toespraak. Dan breekt de hel los. Het is maar een kwestie van perspectief voor de NOS. Objectief zijn onze media nooit geweest.

Veel hebben de Clintons niet bereikt toen ze aan de macht waren. Hillarycare, Hillary’s gezondheidsplan voor de VS, kwam niet van de grond. Obama kreeg het wel voor mekaar. Maar zo erg goed was dit nou ook weer niet.

The Daily Show heeft een interessant item over Hillary, een kort interview met presidentskandidaat Martin O’Malley waarin hij precies zegt wat er mis is met de Clintons. Tussen alle lachsalvo’s door hoor je af en toe grote waarheden die je in onze media meestal niet hoort. O’Malley heeft vanzelfsprekend nauwelijks een kans om de verkiezingen te winnen.

    
Bill Clinton was verantwoordelijk voor de deregulering van Wall Street, voor het afschaffen van de Glass Seagel Act (een wet die het depositobankieren, de spaarbanken, scheidde van de ‘investeringsbanken’, lees speculatiebanken). Dat was de wet die de oorzaak was van de bankcrisis in 2008. Het werk van Bill Clinton. Martin O’Malley wil de Glass Seagel Act weer in werking stellen.

Dat kunt u ook lezen in het boek van Michael Hudson, Killing the Host.

killing-the-host

Michael Hudson: "KILLING THE HOST exposes how finance, insurance, and real estate (the FIRE sector) have gained control of the global economy at the expense of industrial capitalism and governments.

The Great 2008 Bailout saved the banks but not the economy, and plunged the U.S., Irish, Latvian and Greek economies into debt deflation and austerity.

This book describes how the phenomenon of debt deflation imposes austerity on the U.S. and European economies, siphoning wealth and income upward to the financial sector while impoverishing the middle class."http://www.comedycentral.nl/shows/2711-the-daily-show?video=9352f25dce710b5e2996

© 2015