Werkzaamheden Gaasperdammerweg

KantershofenZo: "In een spoedvergadering van Belangenvereniging Nieuw Kempering (BNK) is op 7 oktober afgesproken om de onvrede over de overlast van de bouwwerkzaamheden te laten weten aan de gemeenteraad. BNK wil hiermee vooral bereiken dat meer rekening met omwonenden wordt gehouden.

Afgezien van de hinder overdag krijgt men nog zeker 3 keer – en misschien vaker – met ernstige overlast ‘s nachts te maken. Met name de sloop van de viaducten (gebeurt ook in 2 fases) zal nog meer lawaaioverlast geven, aldus Rijkswaterstaat tijdens de voorlichtingsavonden.

Oproep voor ondersteuning

Bewoners(verenigingen) in aanlggende wijken, waaronder Kantershof en Kelbergen, worden opgeroepen om woensdagmorgen 14 oktober de BNK te ondersteunen op het stadhuis. Hoe meer mensen, hoe luid en duidelijker de boodschap overkomt.

Twee bewoners en de BNK gaan inspreken in de vergadering van de Raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid over de overlast van de bouwwerkzaamheden.”

KantershofenZo: "Op verzoek van initiatiefnemers voetgangers- en fietsverbinding G- en K-buurten en Gaasperpark vond dit overleg plaats vanwege het bezwaar van betrokkenen tegen de gevolgen van de overkapping van de A9 ter hoogte van het Geerdinkhofpad, namelijk: de definitieve afsluiting van het tunneltje en geen echt alternatief.

In het Tracébesluit van de wegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere is de onderdoorgang tussen Kantershof en het Gaasperpark niet meegenomen!

Aan het eind van het gesprek gaf Litjens te kennen dat bij indiening van een brief aan B&W hij, op basis van de uitwisseling van standpunten, de initiatiefnemers geen valse hoop wil geven. De initiatiefnemers beraden zich nu welke stappen verder te ondernemen."

KantershofenZo: "Op vrijdag 23 oktober besteedt het programma Kanniewaarzijn aandacht aan de ‘Festivallisering’ van (onder meer) het Diemerbos en het Gaasperpark. Er worden in de zomer veel festivals gehouden die voor geluidsoverlast zorgen. Ook zijn de parken voor en na een festival deels afgesloten voor bezoekers. Enkele inwoners van Kantershof hebben aan deze uitzending meegewerkt.  De uitzending is op NPO1 om 22.30 uur."

© 2015