19 augustus 2018

De opbouw van Reggae Lake festival is in strijd met de voorschriften vanmorgen al begonnen. Afgelopen dinsdag vroeg de voorzieningenrechter aan mevrouw Forster of de voorschriften dit jaar nageleefd zouden worden. Zij knikte beslist en beaamde dit. Nu zijn al twee drie voorschriften overtreden, namelijk de bezorging van een bewonersbrief moest uiterlijk drie weken voorafgaand aan het festival gebeurd zijn; de brief werd twee weken te laat bezorgd, en is tot nog toe ook niet op de website van Reggae Lake geplaatst. Nu vangt men een dag te vroeg aan met de opbouwwerkzaamheden. De voorzieningenrechter had naar alle waarschijnlijkheid en in alle redelijkheid het festival kunnen/moeten verbieden als mevr. Forster naar waarheid had geantwoord dat zij de voorschriften niet zou naleven.

clips 4738

Bezoekers van het park waren verbaasd dat er bouwwerkzaamheden verricht werden. Nergens stonden borden die dit aangaven.
Een van de chauffeurs kwam naar me toe en dreigde met een rechtszaak als ik een foto zou maken van zijn vrachtwagen. Hij voegde er nog aan toe dat zijn vrouw niet mocht zien dat hij hier aan het werk was. Vreemd. Ik heb hem gezegd dat het hem vrij staat om naar de rechter te stappen, maar dat wat hier uitgevoerd werd niet toegestaan was.

Er was vanmorgen maar één verkeersregelaar aanwezig bij de Driemondweg. Morgen zouden er meer komen. Intussen lopen recreanten en hondjes tussen de vrachtwagens door. Handhavers van gemeente of van GGA heb ik daar vanmorgen niet gezien.
Wie nog bezig is met het opstellen van een bezwaar kan dit ook als argument opvoeren.

Ook het corrigendum van 7 augustus van de afdeling vergunningen is niet nageleefd.
“Aanvulling op- en afbouw
Op zondag 19 augustus 2018 zal ter bescherming van de flora en de fauna boombescherming worden aangebracht in het park.”

Dat was al gebeurd op 17 augustus 2018.

Update 17:52 uur 19 augustus:

DSC01351
DSC01354
DSC01356
DSC01359
DSC01371
DSC01372

Om vier uur was er op het grasveld vóór Nellestein een klassiek concert in het kader van het GrachtenFestival. Na een buurtpicknick. Zeer geslaagd. Als we de lawaaipapegaaien van Amsterdam Open Air en Reggae Lake kunnen vervangen met dit soort concerten dan zal Nellestein en de hele omgeving rond de Gaasperplas meteen opleven. Hoewel het natuurlijk niet grootschalig mag worden.

DSC01300
DSC01321
DSC01325
DSC01334
DSC01345
© Natuurbescherming ZO 2015