Aanvraag bomenkap afgewezen

Op 24 januari 2020 stuurde Groengebied Amstelland een aanvraag aan het stadsdeelbestuur ter verkrijging van een omgevingsvergunning voor 'gefaseerd regulier onderhoud (1x3.5 jaar)'.
We weten allemaal dat er al rigoureus regulier onderhoud plaats had gevonden in alle voorgaande jaren. Dus waar sloeg dit ‘onderhoud’ op? Het leek er sterk op dat GGA de eigen plannen voor herinrichting alvast een voorzetje wilde geven.

Vandaag lees ik in een bekendmaking van het stadsdeelbestuur dat de aanvraag niet in behandeling genomen wordt. In de stukken die ik heb opgevraagd lees ik dat de aanvraag niet in behandeling genomen wordt op basis van art. 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht.
“In onze brief van 2 maart 2020 hebben wij gevraagd vóór 13 april 2020 aanvullende gegevens te leveren. Binnen deze termijn hebben wij geen gegevens ontvangen.”

Dat is een prima besluit van het stadsdeelbestuur. GGA beheert dit gebied, maar heeft er geen zeggenschap over. Bovendien geldt in dit gebied de Bomenverordening van Amsterdam en de Provinciale ruimtelijke verordening. Elke boom die gekapt wordt moet vervangen worden.
Het Gaasperpark is en blijft een onderdeel van het NatuurNetwerk Nederland. En dat moet ecologisch verantwoord beheerd worden. Elke boom die gekapt wordt betekent verlies van habitat van vogels.

screenshot 1039
© Natuurbescherming ZO 2015