Aanvraag omgevingsvergunning Guilty Pleasure

Amsterdam: "Aanvraag omgevingsvergunning Driemondweg 25, 1108 AJ Amsterdam

Adres: Driemondweg 25, 1108 AJ Amsterdam

Omschrijving: handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening t.b.v. het Festival 'Guilty Pleasure', Gaasperplas Zuidoost Oever op 10 en 11 juli 2021

Datum ontvangst: 13-05-2021

Zaaknummer: Z2021-ZO001108OLO nummer: 6081703

Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u een zienswijze indienen of bezwaar maken.

Bij een reguliere procedure kan een belanghebbende binnen 6 weken na de eerstvolgende dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager bezwaar indienen. Bij een uitgebreide procedure kunnen zienswijzen worden ingediend nadat het ontwerpbesluit is gepubliceerd.

Indien u nog vragen hebt, neem dan telefonisch contact op met de gemeente Amsterdam via telefoonnummer 14020.

De evenementenvergunning is al eerder aangevraagd. Daarvoor kon wel een zienswijze ingediend worden. Dat wij in een latere fase van de procedure een zienswijze kunnen indienen of bezwaar maken is toch vreemd. Een zienswijze heeft dan geen enkel nut meer, dan is enkel nog het aanvragen van een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter mogelijk om het festival tegen te houden tot er een uitspraak is van de bestuursrechtbank over de omgevingsvergunning. De mogelijkheid van inzage van stukken is ook nergens aangeduid. Dat lijkt mij in strijd met de regels en de procedure. Maar goed, de gemeente zit met een probleempje en moet hier een draai aan zien te geven. Ik ben benieuwd.
Ik heb net tel.nr. 14020 gebeld om inzage te krijgen en kreeg een vriendelijke mevrouw aan de lijn die mij zei dat dit festival 
nog helemaal niet mogelijk was. Zij verwees mij naar info@zuidoost.amsterdam.nl 

Rijksoverheid: "Plannen voor evenementen

Regels voor evenementen vanaf 30 juni

Met toegangsbewijzen kunnen, onder voorwaarden, eendaagse evenementen met coronatoegangsbewijzen met 100% van de bezoekerscapaciteit worden georganiseerd. 

Ook zonder toegangsbewijzen mogen organisaties meer gasten ontvangen. Zij mogen 1 persoon per 10 m2 ontvangen met toepassing van de regel van 1,5 meter afstand.  

Als toegangsbewijs gelden dan een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs of een immuniteitsbewijs. Wanneer stap 4 gezet wordt is afhankelijk van o.a. het vaccinatietempo en de besmettingscijfers. De verwachting is dat stap 4 op 30 juni gezet wordt. 

Regels voor eendaagse evenementen met coronatoegangsbewijzen:

- Bezoekers van evenementen van 13 jaar en ouder laten bij de ingang een coronatoegangsbewijs zien. Alleen met een geldig toegangsbewijs mogen zij naar binnen; 

- Het evenement vindt plaats op een afgesloten locatie (binnen of buiten);

- Het evenement heeft maximaal 25.000 bezoekers;

- Het evenement duurt maximaal 24 uur;

- 1 overnachting is toegestaan; 

- Er is een gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers;

- Reserveren is verplicht; 

- Gezondheidscheck is verplicht (de gezondheidscheck is afgenomen in de 4 uur voorafgaand aan het evenement); 

- 1,5 meter afstand houden is niet verplicht;

- Een vaste zitplaats is niet verplicht; 

- Mondkapjes zijn niet verplicht; 

    Het dringende advies is dat werknemers en vrijwilligers frequent een zelftest afnemen, bij voorkeur direct voorafgaand aan het evenement en in ieder geval niet langer dan twee dagen daaraan voorafgaand; 

    Bij (lichte) klachten na het evenement wordt bezoekers, werknemers en vrijwilligers dringend geadviseerd zich te laten testen bij de GGD;

  Evenementen blijven onder voorbehoud van lokale regels, zoals vergunningen van de gemeente.”

De aanvraag voor de evenementenvergunning Guilty Pleasure gold voor twee dagen. Dat mag dus al niet. Het is onduidelijk of ook de omgevingsvergunning is aangevraagd voor twee dagen.
De verwachting is dat GP zich niet zal houden aan andere voorwaarden. Aan adviezen zullen ze zich niet houden. Er zou strenge controle noodzakelijk zijn op de coronatoegangsbewijzen. Er zou ook meer dan anders toezicht nodig zijn van politie, brandweer en ehbo.

De vraag is hoeveel besmettingen de gemeente wil riskeren voor dit ongevoeg.

GuiltyPleasure: "Maak je klaar voor twee dagen non stop hakken, schudden, stage-diven, housen, drinken, schuifelen, koprollen, soppen, daggeren, rupsen, moonwalken en kneitertje vals mee blèren."

GuiltyPleasure Algemene voorwaarden:

clips 5791

Alles op eigen risico. Geen aansprakelijkheid van de organisator. Een lekker snuff-festivalletje dus. Of Guilty Pleasure hoopt toch op een ‘schadevergoeding’ als het festival niet door mag gaan. Dan is de overheid natuurlijk aansprakelijk, en waarvoor dan? Voor het behoeden van bezoekers en natuur voor schade. De omgekeerde wereld als GuiltyPleasure een schadevergoeding zou krijgen. GP zou zelf een schadevergoeding hebben moeten betalen voor alle schade die in voorgaande jaren is veroorzaakt in het NNN.
ZUIDOOST NERGENS ANDERS!

Ik ben heel erg benieuwd naar wat de burgemeester hier mee gaat doen. Zij is persoonlijk verantwoordelijk voor orde en veiligheid.
Mijn standpunt: ‘Guilty as charged and admitted by the defendant, Your Honour.'

© Natuurbescherming ZO 2015