Actie voor natuur

EuropaNu: "EU-burger wil meer actie voor de natuur 

EU-burgers vinden in groten getale (96 procent) dat er meer actie moet worden ondernomen om de natuur te beschermen, schade aan natuur te herstellen en verlies aan diversiteit van plant- en diersoorten tegen te gaan. Dat blijkt uit een enquête in de 28 EU-landen. Ook vindt 95 procent van de ondervraagden zorg voor de natuur essentieel in de strijd tegen klimaatverandering."

AD: "Deskundigen: wereldwijd natuuralarm geldt ook voor het Groene Hart

De biodiversiteit loopt in angstwekkend tempo terug, zo signaleert een gezaghebbende internationale VN-commissie. Het dreigende verdwijnen van plant- en diersoorten is echter niet alleen een ver-van-mijn-bedshow in Amazonegebied of savanne. Drie experts waarschuwen: in het Groene Hart hebben veel vogels, insecten en andere dieren het soms loodzwaar.”

clips 5096

Alleen b&w en de huidige coalitie in de gemeenteraad van Amsterdam storen zich niet aan de neergang van natuur en biodiversiteit. Zij vinden behoud van het NNN helemaal niet nodig. De evenementen in het Gaasperpark gaan heel waarschijnlijk gewoon door. Een omgevingsvergunning voor Amsterdam Open Air is zelfs nog niet verleend. Dus ook het evenementenbeleid blijft in strijd met de Awb. Wij bereiden ons voor op de komende golf van bezwaren. Onze burgemeester en wethouders vinden bescherming van natuur en biodiversiteit kennelijk niet nodig. Zij feesten samen met de bezoekers van Amsterdam Open Air er lustig op los. Après eux, le déluge!

© Natuurbescherming ZO 2015