Actieplan Geluid

Dat verkeer een grote bron van lawaai kan zijn is duidelijk, maar het niveau van dat geluid wordt tijdens de festivalperiode ontelbare malen overschreden door festivals.

Frances de Waal van GeenN1.nl schrijft het volgende: "Het Stedelijk Evenementenbureau noemt een daling van 30% van het aantal evenementen, ook als het over dance-evenementen gaat. Peter Welp van lagertoontje.nl en ik zijn hierin gedoken en hebben de originele cijfers van het SEB opgevraagd. Vervolgens hebben wij ons gericht op de commerciële impactvolle dance-evenementen in de openbare ruimte. En in die categorie blijken er 13 evenementen te ontbreken op de lijst, dat zijn 17 festivaldagen. Hiermee is er geen sprake van daling. Integendeel, het betreft groei.

Ik heb een raadsadres geschreven dat gaat over het schrappen van de criteria dancemuziek en dance-evenementen dat het college voorstelt. Terwijl de burgemeester zelf aangeeft in de Voortgangsbrief Evenementen van december dat ‘juist de grote (muziek)evenementen de meeste impact hebben op de omgeving.’ En het rapport van CrisisLab 3 aangeeft: ‘Het nieuwe evenementenbeleid moet duidelijke kaders geven aan evenementen die in meer of mindere mate impact hebben op de stad.’ 

Wat ons betreft dekt de categorie 'impactvolle dance-evenementen in de openbare ruimte’ deze lading. Een aantal van die evenementen vindt plaats in de parken. 

Het raadsadres inclusief de spreadsheet met de aantallen impactvolle dance-evenementen in de openbare ruimte staat bovenaan op de homepage van geenN1.nl.

clips 5528

Wijkcentrum dOude Stadt geeft meer informatie over het ontwerp Actieplan Geluid 2020-2023. Daar vindt u ook de stukken netjes onder mekaar klaar om te downloaden, ook een brochure van de NSG.
De bekendmaking staat hier.

© Natuurbescherming ZO 2015