Bescherm de groene long

clips 5104

BeschermersAmstelland: “Amstellanddag 2019

Stichting Beschermers Amstelland heet u van harte welkom op de 13e Amstellanddag. Op zondag 2 juni kunt u door heel Amstelland genieten van het fraaie cultuur-historische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben. Het programma is wederom gevarieerd. Op de interactieve kaart hieronder of op download het programmaboekje om alle activiteiten te bekijken.

Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.”

Daarbij wil ik toch opmerken dat mevr. Joyce Langenacker, burgemeester van Ouder-Amstel, ook voorzitter is van het bestuur van recreatieschap Groengebied Amstelland, waarin zij met alle andere vertegenwoordigers van de omringende gemeenten een zeer luidruchtig evenementenbeleid uitvoert, ook in haar eigen gemeente. Genieten van rust is niet altijd mogelijk in het NNN van Ouder-Amstel, dat zij in feite ziet als een evenemententerrein.
Met andere woorden, propaganda speelt hier een grote rol. Besturen doen alsof ze natuur en biodiversiteit promoten, maar het tegendeel is waar. En Amsterdam doet in het bestuur van GGA vlot mee met de afbraak van natuur en biodiversiteit in deze contreien.

Maar deze Amstellanddag is toch een mooie gelegenheid om te genieten van het landschap zonder festivalgedruis. U kunt ook het kantoor van GGA bezoeken, een aardig pandje dat nog steeds net als in de dagen van de VOC in gebruik is door een ondemocratische elite voor commerciële activiteiten als evenementen die volgens de Provinciale ruimtelijke verordening niet zijn toegestaan.
Bekijk de brochure maar eens.

© Natuurbescherming ZO 2015