Beschermende hekken?

DSC04784

Er zijn nu hekken met wit zeildoek rond de boom met de broedende spechten gezet. Veel zal dat niet helpen, want het zware verkeer dendert met regelmaat het park in en even later weer uit. Dat gaat zo een hele week door, en na het festival nog een week heen en weer.
Bij de tjasker zijn hekken neergezet zodat natuurliefhebbers ook daar niet terecht kunnen. Deze hekken staan niet op de plattegronden en zijn dus illegaal neergezet. 

DSC04594

Bovenstaande foto’s geven het gebied aan dat op onderstaande plattegrond met rode lijnen is weergegeven. De rood omlijnde gedeelten zijn onterecht in beslag genomen en komen niet overeen met de plattegronden van de vergunning. Zoals op dit filmpje te zien is, is alle begroeiing tussen fiets- en voetpad met stalen platen platgelegd. Rond de tjaskermolen ligt een watergebied met een rijke habitat voor reigers, kikkers, Gewone pad en de Bruine pad. Aan de noordkant is net een ecologische kikkerpoel aangelegd ter verbetering van de ecologische verbindingen. Als daar meerdere keren per jaar zwaar vrachtverkeer langs gaat dan spreekt het vanzelf dat daar zeer veel beschermde kikkers verpletterd zullen worden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn in een natuurgebied. Maar ik vrees dat het ‘groene en democratische' College en GGA zich weinig aantrekken van de Wet natuurbescherming en het NNN.

clips 5150

Een jonge Blauwe reiger staat er even verder nog redelijk rustig bij. Dat zal in het weekend wel anders worden, want ook langs dit ecologisch meest waardevolle mulchpaadje zullen twee dagen lang festivalbezoekers het park intrekken.

DSC04731

Tussen de gevaarten door stapt een fazant.

screenshot 678

© Natuurbescherming ZO 2015