Bezwaar moet naar de burgemeester

Een aantal dagen geleden heb ik mijn bezwaar opgesteld tegen de evenementenvergunning voor Amsterdam Open Air 2016. Dat deed ik met de vergunning zelf als bron. Daarin stond:

 “Stuur uw bezwaarschrift naar:
De burgemeester van Amsterdam,
T.a.v. Directie Juridische Zaken
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Goed, dat had ik dus aanvankelijk in mijn concept staan, maar toen keek ik naar de bekendmaking waar ook een link staat naar bezwaarmaken en daar stond (en dat staat er vanmiddag om kwart over twee nog steeds):
"Stuur uw bezwaarschrift naar: Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie stadsdeel Zuidoost
T.a.v. de afdeling POJZ
Postbus 12491
1100 AL AMSTERDAM

Dat laatste is dus fout, de zoveelste fout van het stadsdeel in deze kwestie. Een eerder fout betrof de kennisgeving waar in stond dat het ging om het festival op 4 en 5 juni 2015. Ik heb het adres in mijn bezwaar toen gewijzigd, maar ik krijg net een brief dat mijn bezwaar niet naar het stadsdeel moest maar naar de burgemeester. Gisteren had ik al voor de zekerheid het bezwaar doorgestuurd naar de burgemeester. Mensen die enkel de bekendmaking op de site van de gemeente hebben gezien, zullen hun bezwaren naar het verkeerde adres gestuurd hebben.

Het stadsdeel moet en zal uw aan het stadsdeel gestuurde bezwaren wel doorsturen, hoop ik, maar het kan geen kwaad om het bezwaar ook nog aan de burgemeester te sturen. In elk geval het adres van de burgemeester gebruiken als u nog bezig bent met uw bezwaar. In mijn bericht getiteld Bezwaar tegen evenementenvergunning heb ik al een aangepaste voorbeeldbrief gezet om te downloaden.

U kunt hier ook een voorbeeld bezwaar als docx downloaden.

Intussen is vernomen dat de omgevingsvergunning voor dit evenement in concept klaar is, maar dat de bekendmaking mogelijk deze week, mogelijk volgende week, mogelijk na het evenement bekendgemaakt zal worden. Zuidoost Nergens Anders! Het is hier Kafkaland. We kunnen er een roman over schrijven getiteld ‘Het Proces’. Een bezwaar insturen tegen de omgevingsvergunning kan dus mogelijk pas na het evenement, terwijl die vergunning zes weken ter inzage had moeten liggen vóór het evenement, om de bewoners nog in staat te stellen om ook daar een bezwaar tegen in te dienen. Hierdoor zal ook het aanvragen van een voorlopige voorziening voordat het evenement plaatsvindt, gesaboteerd worden. Zoveel minachting heeft het huidige bestuur van Zuidoost voor zijn bewoners.

© Natuurbescherming ZO 2015