Ecologisch het moeras in

Het is duidelijk dat een moeras een apart stuk ecologisch belangrijk landschap is. Maar het lijkt erop dat GGA en het bestuur van stadsdeel Zuidoost de burger een oor aannaaien. Eerst verdras je een parkweide door daar met zwaar materieel de bodem te verdichten zodat die ondoordringbaar wordt voor regenwater en dus verdrast. Dan verklaar je pontificaal dat je van de weide een ecologisch moeras gemaakt hebt. En voor de schone schijn maak je er een kleine poel bij, kikkers en ander tuig. Maar zolang daar een meter vandaan nog steeds zwaar materieel voor festivals geplaatst wordt kan er geen sprake zijn van ecologisch moeras of poel, want de kikkers worden tijdens evenementen toch platgedrukt en andere dieren treden dan massaal uit langs de FUP, de fauna uittreed plaats. Deze weide is namelijk geen echt moeras maar een verdichte plek waarop regenwater blijft staan. Hoe meer bomen en struiken er weggehaald worden, hoe drassiger de hele omgeving wordt. Dus ernaast ontstaat wel een moeras, maar het gevolg is dat bomen en struiken daar verrotten en dood gaan.
Volgens de laatste berichten blijft deze weide een festivalplek. Misschien hoopt men dat alles eromheen kapot gaat, zodat er nog meer plek ontstaat voor evenementen.
GGA zegt beslissingsbevoegdheid te hebben, terwijl de provincie, Amsterdam en Zuidoost zeggen dat zij bevoegd zijn! En de projectgroep zegt dat zij met Open Air overleggen over een oplossing.
En ik vraag mij af wat de betrokken stadsecoloog hierover te zeggen heeft.

© Natuurbescherming ZO 2015