Edelweiss, Edelweiss

Het zijn zwarte dagen voor het Gaasperpark.
De Edelweiss kan symbool staan voor alle wilde en zeldzame beschermde planten. The sound of music nooit weg uit het Gaasperpark, dat is de wens van GGA, maar dan wel in een oorverdovende versie. Het lied wordt ook beschouwd als een protest song.

Recreatieschap Groengebied Amstelland is al een paar weken bezig met het uitdunnen van het Gaasperpark. Daarvoor is geen omgevingsvergunning aangevraagd. Van onderhoud en ‘lichte’ uitdunning is geen sprake, het gaat hier enkel om uitbreiding van het festivalareaal. Want waarom zou je zoveel habitats van fauna en flora in één keer om zeep helpen? Daar is een financiële reden voor, want het gaat niet goed met GGA. Omdat GGA bijzonder boos was over het niet toekennen van de gelden voor een brede doorgangsweg (voor festivalverkeer) in het Gaasperpark, is men alvast begonnen met het drastisch aanpakken van de natuurwaarde van het park.
Momenteel is recreatie van de omvang van Amsterdam Open Air niet toegestaan volgens de geldende Provinciale Ruimtelijke Verordening. Maar men werkt aan een wijziging van de PRV zodat een onderscheid gemaakt kan worden tussen hoge en lage natuurwaarden. GGA is nu dus bezig met het verlagen van de natuurwaarde van het park zodat over een jaar de natuurwaarde zover gedaald is dat er evenementen mogen plaatsvinden. Only in ze Nedderlens, folks, only in ze Nedderlens.
Een gotspe. Jawel, na verloop van tijd komt er zeker een parlementaire enquête, maar intussen gaat de kaalslag door.

© Natuurbescherming ZO 2015