Eendenkorven

Onderstaand bericht ontving ik vandaag vanuit Nellestein. Zelfs jagersverenigingen willen meer eendenbroedkorven, maar dan in hun geval om meer eenden te kunnen schieten. Maar van dit soort volk hebben we in Zuidoost nog geen last. Eendenkorven vormen een beschermde broedplaats en vergroten daarom het broedsucces. Die korven worden meestal gemaakt van wilgentenen. Daar heeft GGA er na elke snoeibeurt genoeg van. Dit lijkt mij een mooi initiatief. De stichting staat hier helemaal achter. Ook waterhoenen kunnen er gebruik van maken.

eendenkorf

"Beste allemaal,

Wij gaan op persoonlijke titel  een verzoek doen bij Groengebied voor het plaatsen van broedkorven voor eenden (zie hieronder). Wil je meedoen? Als je het een goed initiatief lijkt, weet jij nog andere namen die – na toestemming uiteraard- mee willen tekenen? Mail (grosheide_mrm@upcmail.nl) mij dan even je naam en adresgegevens, dan zet ik je naam bij de ondertekenaars. We gaan het dinsdag a.s. verzenden. Het kan zijn dat jullie de mail al via het emailadres van het bewonersplatform hebben ontvangen, maar het is mij niet helemaal duidelijk of iedereen zich daar al voor heeft aangemeld.
Groeten,
Mirjam en Sanne

Aan Groengebied Amstelland
Geachte mevrouw, geachte heer,
Ondergetekende bewoners is het opgevallen dat er de afgelopen jaren  beduidend minder eenden in de Gaasperplas zijn en dat op dit moment vooral de meerkoeten overheersen. Misschien heeft dit met een verstoord broedgedrag te maken en daarom vragen wij u om te kijken of door plaatsing van broedkorven deze afname gestopt c.q. omgebogen kan worden.
Wij vragen dit nu omdat zo een verzoek tijd in beslag neemt en wij willen u daar ook de tijd voor geven. Hopelijk wordt toestemming verleend en kan in de winter een start gemaakt worden met de plaatsing, zodat in het vroege voorjaar 2018  de eenden er gebruik van kunnen maken. Meedenkend met argumenten bij de besluitvorming hieromtrent zouden misschien de organisatoren van de festivals mee willen helpen, zodat de door hun uitgedeelde klappen aan flora en fauna enigszins verzacht worden.
In afwachting van uw berichten,
Met vriendelijke  groet,
Mirjam Grosheide
Leerdamhof 135
1108 BL Amsterdam

Medeondertekenaars,
……………..

Tot 1 augustus kunt u uw naam doorgeven. Dan wordt het verzoek aan GGA toegestuurd.

© Natuurbescherming ZO 2015